Ak Parti'li Tunçak'tan yatırım müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, İl Genel Meclisi Başkanvekili Nedim Akdemir ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er'i ziyaret etti. Eski İl

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, İl Genel Meclisi Başkanvekili Nedim Akdemir ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Er'i ziyaret etti. Eski İl Genel Meclis Başkanı olan Tunçak, İl Genel Meclisi çalışmalarına da katıldı. Tunçak, buradaki konuşmasında, "Yerel yönetimlerde çok mesafe kat edildi ama yapılacak çok iş var. Öncelikle mali konularda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor. Referandum bu yapılacak değişikliklerin önünü açmıştır." dedi.

İl Genel Meclisi'ne Bursa'ya yapılacak yatırımlar konusunda bilgi veren Milletvekili Tunçak, "Önümüzdeki günlerde Bursa için hazırlanacak bütçe çalışmalarında siyasi parti gözetmeksizin bir program hazırlanacağına inanıyorum. Ayrıca Uludağ ile alakalı da çok olumlu gelişmeler var. Uludağ'da tapulu olan 43 dönümlük yer İl Özel İdaresi'ne ait. Sizlerin bu yeri en iyi şekilde değerlendirmenizi istirham ediyorum." şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Tunçak, Samanlı bölgesinde 500 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na verilmesinin ardından yakın zamanda sağlık kompleksinin temelinin atılacağının müjdesini verdi. Tunçak, "Bu proje yaklaşık 380 milyon TL'lik bir projedir. Bu Sağlık kompleksi içinde çok amaçlı olarak sağlık kuruluşları Bursa'nın ihtiyaçlarına cevap verecek. Projede araştırma, onkoloji, sinir ve ruh sağlığı gibi bölge hastanesi üniteleri de yer alacak." diye konuştu.

Mudanya Devlet Hastanesi'nin de yakında temelinin atılacağını bildiren Tunçak, şunları söyledi: "Kestel'de, Bursa Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 23 ayrı branşta değişik sektörlerden 4 bin kişi burada yapılacak sanayi sitesine başvurdu. Yapılan itirazlarda hazırlanan bilirkişi raporları tamamladı ve buranın ova içinde olmadığı yönünde görüş bildirilirken, yürütmeyi durdurma kararı da kalkmış oldu."

İtirazların dikkate alınarak proje alanının 3 bin 200 dönüme indirildiğini ifade eden Tunçak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler her konuda olduğu gibi bu konuda da 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket etmedik. Herkesin görüşüne önem verdik ve ortak akılla hareket ettik. Bu proje 780 milyon TL'lik bir maliyette. İlk etapta TOKİ tarafından yapılacak, esnaf ve sanatkârlarımız 15 yıl kira öder gibi mülk sahibi olacaklar."