39. Afşin Güreşleri'nide başpehlivan Dünya şampiyonu Sait Bingöl oldu

Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür Etkinlikleri Afşin Karakucak Güreş Şampiyonası'yla tamamlandı. 39. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nin bu yılki şampiyon

Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür Etkinlikleri Afşin Karakucak Güreş Şampiyonası'yla tamamlandı. 39. Geleneksel Karakucak Güreşleri'nin bu yılki şampiyonu Sait Bingöl oldu.

Belediye olarak güreşe sahip çıktıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Belediyesi olarak güreşlerin en önemli merkezlerinden biri haline gelen ilçemizi uluslararası alanda şampiyonlar çıkardık. Geleneksel hale getirdiğimiz güreş festivaline katılımın oldukça yüksek olmasından memnunuz. Güreşin yanı sıra belediye olarak sporun her branşına destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Festivalimize katılan tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Afşin çim sahasında yapılan güreşlere Türkiye'nin çeşitli illerinde 360 güreşçi, 26 başpehlivan katıldı. Halkın da yoğun ilgisini çeken güreşler kıran kırana geçti. Oldukça sert geçen şampiyona sonunda Üniversite Olimpiyatları'nda dünya şampiyonu olan milli güreşçi Sait Bingöl, başpehlivan oldu.

Nefes kesen ağalık seçiminde ise Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız ile İş Adamı Koray Kıraç yarıştı.

İş Adamı Koray Kıraç güreş ağalığını kazandı. Kıran kırana geçen güreşler sonucunda 55 kiloda birinci Mehmet Ali Aslan, 60 kiloda birinci Kemal Karaboğa, 66 kiloda birinci Şenel Çalık, 74 kiloda birinci Mustafa Kuyucu, 84 kiloda birinci Muhammet Mercimek, başpehlivan Sait Bingöl oldu.