Kayapınar Belediyesi'nin Kursuna Katılan 65 Öğrenci Spor Yüksekokulunu Kazandı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından üniversitelerin genel yetenek sınavlarına hazırlık amacıyla açılan kursa katılan 210 beden eğitimi öğrencisinin 65'i Dicle Üniversitesi'nin Spor Yüksekokulu'nun çeşitli bölümlerini kazandı

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından üniversitelerin genel yetenek sınavlarına hazırlık amacıyla açılan kursa katılan 210 beden eğitimi öğrencisinin 65'i Dicle Üniversitesi'nin Spor Yüksekokulu'nun çeşitli bölümlerini kazandı.
Dicle Üniversitesi Spor Yüksek Okulu'nu kazanan öğrencilerle Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aydın Bolkan, Belediye Başkan yardımcısı İhsan Avcı katıldı. Toplantıda Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in gençlere gönderdiği mesaj okundu. Karatekin mesajında, "Bölgemizin gençlerine olanaklar tanındığı takdirde büyük başarılara imza
atacaklarına inanıyorum. Bu olanaksızlıklara rağmen gençlerimiz kendilerine sunulan olanakları değerlendirerek başarıyı yakalamaktadır. Yerel yönetimlerde görev yapan bizlerin görevi gençlerimize eğitsel, sosyal ve kültürel alanda olanaklar sunmaktır. Barış ve özgürlük dolu yarınları birlikte oluşturacağımız inancıyla tüm gençlerimizi selamlıyorum" dedi.
Kayapınar Belediye Başkan yardımcısı İhsan Avcı 1999 yılından bu yana bölgede belediyelerde uygulanan sosyal politikaların gençler, kadınlar, çocuklar; engelliler gibi dezavantajlı gruplara fırsatlar sağladığını dikkat çekti. Avcı, konuşmasında şunları söyledi:
"Bu nedenle başta eğitim destekevleri, kadın merkezi ve Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'ni oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da spor komleksi, kent meydanı, Kent Parkı gibi yatırımlarımızı tamamlayacağız. Bu yatırımlar tamamlandığında ilçemizde sosyal çalışmaların önü daha da açılacaktır. Bizler çalışmalarımızı bir bütünlük içerisinde yürütmeyi hedefliyoruz."
Avcı, belediyenin SBS kursları, resim, beden eğitimi kurslarıyla gençleri geleceğe hazırladığını, kültür merkezindeki sosyal ve kültürel kurslar ve atölyelerle yetenekli çocuklar ve gençlere fırsatlar sağlandığına dikkat çekti.
Avcı'nın konuşmasının ardından öğrenciler Mehmet Bektaş ve Recep Kaya söz alarak Kayapınar Belediyesi'ne ve eğitmenlere teşekkür ettiler.