Eğitim Bir-sen Kahta Temsilcisi Halil Tunçmen Oldu

Eğitim Bir-Sen Kahta Temsilciliği Pazar günü yapılan seçimle yeni başkanını belirledi.

Eğitim Bir-Sen Kahta Temsilciliği yeni başkanını seçti. İki adayın listesini açıkladığı seçim Kahta İmam-Hatip Lisesinde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın ve Vali Özbilgin İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Halil Tunçmen arasında geçen seçimde 444 delege oy kullandı. 4 sandıkta gerçekleşen oy kullanımı ardından sandıklar açılmaya başlandı. Kullanılan oyların 341'ini alan Halil Tunçmen Eğitim Bir Sen Kahta Temsilcisi oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından Halil Tunçmen'in yanına giderek kutlayan diğer aday Ahmet Aydın, seçimin demokratik bir şekilde yapıldığını söyledi. Seçim sonrası da beraber çalışacaklarını söyleyen Aydın:"Bizim amacımız demokratik bir ortam oluşturup seçime girmekti. Bizim rekabetimiz sadece sandık başındaydı. Bizim için kimin kazandığı o kadar da önemli değil. Seçim bittikten sonra yine yan yana çalışacağız. Kendisine görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Seçimi kendisinin değil eğitim camiasının kazandığını söyleyen Halil Tunçmen:"Bu seçimi hem ben hem de Ahmet Aydın kazandı. Çünkü bizim bakış açımızla bu seçimi aslında demokrasi kazandı. Bunun yanında eğitimciler kazandı. Bizim amacımız seçimi kazanıp farklı bir grup oluşturmak değildir. Bizim muhalefetimiz sadece seçim dönemlerinde olur. Onun dışında alınan tüm kararlarda ortak fikrimiz vardır. Bizim camiamız aile bağlarıyla, sıkı bir yapı oluşturmuştur. İlerde gerek Ahmet Aydın'la gerek diğer
arkadaşlarımızla eğitimle paralel yeni bir yol çizip hareket edeceğiz. Kısacası biz eğitimcinin sesi olmaya devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Kahta Temsilcisi olarak seçilen Halil Tunçmen'in yönetim kurulu listesinde Orhan Bilgin, İrfan Boztemur, İsmail Kaya, İbrahim Kökpınar, Nevzat Güzel, ve Mustafa Işık ile birlikte yedek üyelikler de Asım Abak, Ahmet Yücedağ, Abdullah Yekta bulunuyor.