Türkiye, WTA Championship için bayrağı Doha'dan devraldı

Türkiye, önümüzdeki yıl İstanbul'da düzenlenecek WTA Championship için bayrağı Doha'dan devraldı. TTF Başkanı Ayda Uluç "En iyi organizasyonu yapmak i

Türkiye, önümüzdeki yıl İstanbul'da düzenlenecek WTA Championship için bayrağı Doha'dan devraldı. TTF Başkanı Ayda Uluç "En iyi organizasyonu yapmak için herşeye sahibiz" dedi.

Türkiye, bayanlar tenisinin en prestijli organizasyonu WTA Sezon Sonu Şampiyonası bayrağını teslim aldı. Bu yıl Doha'da son kez düzenlenen turnuva önümüzdeki yıldan itibaren üç yıl boyunca İstanbul'da yapılacak.

Kim Clijsters'ın Caroline Wozniacki'yi yendiği final maçından sonra WTA Sezon Sonu Şampiyonası için devir teslim töreni yapıldı. WTA Başkanı Stacey Allaster, Doha'da bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç'a bayrağı teslim etti.

TTF Başkanı Ayda Uluç bayrak töreni sonrası yaptığı açıklamada, tarihteki en iyi sezon sonu şampiyonasını düzenlemek için hemen çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Uluç, "Böylesine prestijli bir organizasyonun İstanbul'da yapılacak olması hem Türk tenisine hem de Türk sporuna çok şey kazandıracaktır. Bu turnuvanın ülkemizi olimpiyat oyunları düzenleme hedefine de bir adım daha yaklaştıracağını düşünüyorum." diye konuştu.

Uluç'la birlikte Doha'da bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Başkan Vekili Cengiz Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural da sorumlulukların büyük olduğunu söylediler.

ALLASTER: ÇOK HEYECANLIYIZ

WTA Başkanı Stacey Allaster, Doha'da düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında İstanbul'daki turnuvayı dört gözle bekledimlerini söyledi.

"WTA Sezon Sonu Şampiyonası inanılmaz heyecan verici bir şehre ve müthiş bir ülkeye gidiyor" diyen Allaster "Dünya standartlarının üzerinde bir turnuva olacağına yürekten inanıyorum. TTF yetkilileri ile yaptığımız toplantıda organizasyonun amacını 'halkın turnuvası' olarak belirledik. Bu turnuvanın Türkiye'deki tenis potansiyelinin keşfedilmesinde ve sporun ülkeye yayılmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum" sözlerini kullandı.

SİNAN ERDEM'DE YAPILACAK

Yılda 5 milyona yakın izleyicinin tribünlerden, milyonlarca seyircinin de ekran başından takip ettiği WTA Tour'da takvimin kapanış turnuvası olan Sezon Sonu Şampiyonası, 150'yi aşkın ülkede yayınlanıyor.

Toplam para ödülü 4.5 milyon dolar olan organizasyon, kadınlarda tüm spor dalları arasında en yüksek para ödüllü yıllık şampiyona olma özelliğini de barındırıyor. Geçmişinde Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Serena Williams, Justine Henin gibi isimlerin şampiyonluk kazandığı organizasyon, 2011'in Ekim ayında Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak.

WTA Tour'un kapanış turnuvası olan ve sezonun en çok puan alan sekiz tenisçisini buluşturan WTA Sezon Sonu Şampiyonası, daha önce şu kentlerde oynandı;

Houston, ABD (1971)

Boca Raton, ABD (1972-73)

Los Angeles, ABD (1974-76)

New York, ABD (1977, 1979-2000)

Oakland, ABD (1978)

Münih, Almanya (2001)

Los Angeles, ABD (2002-2005)

Madrid, İspanya (2006-2007)

Doha, Katar (2008-2010)