Öğretmen adayları KPSS'de yeniden ter döktü

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS-Lisans) Eğitim Bilimleri Testi'nin kopya iddiaları nedeniyle iptal edilmes

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS-Lisans) Eğitim Bilimleri Testi'nin kopya iddiaları nedeniyle iptal edilmesinin ardından yeni sınav bu sabah saat 09.30 itibariyle yeniden yapıldı.

Sınav nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren okulların önünde hazır bekleyen öğretmen adayları kontrolleri yapılarak sınav salonlarına alındı. Kopya iddiaları nedeniyle yeni güvenlik önlemleri dikkat çekerken, bazı adayların yanlarında getirdiği kalem, çanta, anahtar ve bozuk para gibi eşyalarla sınava girmelerine izin verilmedi.

Sınav nedeniyle erken saatlerden itibaren öğretmen adayları sınava girecekleri okullara gitti. Bazı öğrenciler yeni uygulanan güvenlik önlemleri nedeniyle zor anlar yaşadı. Sınava giriş belgelerini görevlilere göstererek salonlara giren öğretmen adaylarından bazıları yeni önlemlere takıldı. Üzerindeki kalem, silgi, bozuk para, takı ve ziynet eşyalarını teslim edecek yer bulamayan adaylar zor anlar yaşadı. Kimi adaylar ise yanlarındaki çanta ve diğer eşyaları diğer öğrenci velilerine teslim ederek sınava girdi. Salonlara alınan öğrenciler formları doldurduktan sonra sınava başladı.

Sınav saat 12.00'de sona erdi. Bazı adaylar iptal edilen sınavda aldıkları puanların iyi olduğunu ancak yeniden sınava girmek zorunda kaldıkları için üzüldüklerini dile getirdi. Öğretmen adaylarının yakınları da çocuklarının iyi bir sonuç almasını umduklarını anlattı.