Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Birçok ülke için Türkiye önemli bir değişim modeli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgedeki birçok ülke için Türkiye'nin önemli bir değişim modeli olduğunu söyledi. Şimşek, "Aslında nasıl ki AB, Türkiye

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgedeki birçok ülke için Türkiye'nin önemli bir değişim modeli olduğunu söyledi. Şimşek, "Aslında nasıl ki AB, Türkiye için değişimin motoruysa bölgedeki birçok ülke için de Türkiye önemli bir değişim modelidir. Olaya biz o çerçeveden bakıyoruz." dedi.

Maliye Bakanı Şimşek ve Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti. Lüksemburg Maliye Bakanı Frieden'e, Gaziantep sanayisi ve ihracatı hakkında bilgi verildi. GSO Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep'in hedefleri ve geldiği noktayı anlatan brifinginde şehri azmi ve başarısına dikkat çekti. Gaziantep'in ihracat yaptığı 164 ülkenin varlığına işaret eden Koçer, Lüksemburg ile Gaziantep arasında ticari ilişkilerin istenilen seviyede olmadığına vurgu yaptı.

Brifingin ardından konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin komşuları ile geliştirdiği diyaloga dikkat çekti. Şimşek, şöyle konuştu: "Biz komşularımızla son yıllarda çok iyi bir diyalog kurduk. Bu hakikaten Gaziantep'e ve bölgeye çok faydası olan bir politika. Aslında nasıl ki AB Türkiye için değişimin motoruysa bu bölgedeki birçok ülke için de Türkiye önemli bir değişim modelidir. Olaya biz o çerçeveden bakıyoruz. Türkiye'nin AB üyelik süreci çok önemlidir. Çünkü siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda önemli bir dönüşüm için içeriyor. Aynı zamanda Ortadoğu ülkeleri için önemli bir ilham kaynağı olabilir değişim için. Türkiye'nin başarısı batı ile doğu arasında önemli bir diyaloğun kurulması anlamında da önemli bir enstrüman, yapıcı bir enstrüman olarak rol alabilir. Dolayısıyla bu süreç göründüğünden çok çok daha büyük anlamlar taşıyor."

"TÜRKİYE'Yİ BİR TEHDİT OLARAK DEĞİL, BİR DOST OLARAK GÖRÜYORUZ"

Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden de son 50 yılda batının Avrupa Birliği (AB) içinde sürdürdüğü politikanın aynısını Türk hükümetinin sürdürdüğünü gördügünü söyledi. Frieden, "Son 50 yılda Avrupa Birliği (AB) içinde sürdürdüğümüz politikanın aynısını sizin hükümetinizin uyguluyor olduğunu görüyoruz." dedi.

Lüksemburg Maliye Bakanı olarak Türkiye'yi bir tehdit olarak değil, bir dost olarak ve ekonomik gelişmeye katkı sağlayacak bir ülke olarak gördüklerini belirten Frieden, "Gaziantep'in başarısı ve Gaziantep'in tarihi bizim AB'deki başarımızı destekleyecektir. Mehmet Şimşek, bu ilginç şehre beni davet ettiğin için teşekkür ediyorum. Pazar gününüzü berbat etmeyeceğimin sözünü vermek istiyorum. Teşekkürler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından GSO Başkanı Nejat Koçer, konuk Bakan ve eşine çeşitli hediyeler verdi. Koçer, "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı varmış" atasözünü hatırlatarak, kahve fincanı vererek hatırın daha fazla olmasını istediklerini ifade etti. Koçer, Lüksemburg Maliye Bakanı'nın eşi Marjolijne Frieden'e el işlemesi yöresel ürünlerden oluşan hediyeler, şal ve Antep işi mendil takdim etti.