Kütahya'ya Tam Olimpik Yüzme Havuzu

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tam Olimpik Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı.

Yüzme havuzundan isteyen herkes yararlanabilecek. Ayrıca Dumlupınar Üniversitesi Tam Olimpik Yüzme Havuzu, uluslar arası yarışmalara da ev sahipliği yapacak.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından Merkez yerleşke içerisine yaptırılan Tam Olimpik Yüzme Havuzunun açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, öğretim üyeleri, üniversite personeli, basın mensupları ve öğrenciler katıldılar.
Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Dumlupınar Üniversitesi tarafından yaptırılan Tam Olimpik Havuz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve bu tesisler için gerekli olan sıcak su sondajları ve projeler hakkında bilgi verdi.
Rektör Önce, Tam Olimpik Yüzme Havuzumuzun müracaatında Kütahya'nın iklimi ve ısıtma maliyetleri konularında uzmanların "sıkıntı yaşabilirsiniz dolayısıyla projenizde aksamalar olabilir" söylemlerine karşın yerleşkede bulunan sıcak su kaynakları raporları neticesinde projeye onay verildiğini söyledi. Prof. Dr. Güner Önce; "Yer altından bulunan sıcak su kaynağıyla Tam Olimpik bir yüzme havuzu yapmak Dünyada çok nadir görülen bir durum. Bu, hem Üniversitemizin hem de Kütahya'mızın şansı. Bu şans ile birlikte, Üniversitemiz böylesine güzel bir tesise sahip oldu" dedi.
Tam Olimpik Havuzun İnşaatının Haziran 2010 yılında tamamlandığını, gerçekleştirilen projenin 6 trilyonu aşan bir maliyeti olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür eden Prof.Dr. Güner Önce, Tam Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Havuzumuz 4.000 m2 kapalı alan, 50 metre uzunluk, 25 metre genişlik, 2,5 metre havuz derinliği ve 3125 ton su kapasitesine sahip. Havuz bölgesine ait 100'er kişilik bay ve bayan soyunma odaları ve duşları, 550 kişilik tribün kapasitesi ve ayrıca alt katında bir fitnes salonu, büyük bir sauna ve ona ait soyunma odaları ile duşları bulunuyor. Ayrıca, 2 yüzme antrenörü ile 2 cankurtaran görev yapıyor."
Rektör Önce, açılan Tam Olimpik Yüzme Havuzundan öğrencilerin, Üniversite personelinin, Kütahyalıların ve isteyen herkesin yararlanabileceğini, havuzun Kütahyalıların hizmetinde olduğunu belirterek, yüzme kursları açmayı düşündüklerini de söyledi.
Rektör Prof.Dr. Güner Önce'nin, "Tam Olimpik Yüzme Havuzunu Kütahyalıların hizmetine sunuyoruz" sözlerinin ardından Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Vali Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Sami Fındıkoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan birlikte açılış kurdelesini keserek Tam Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açtılar.
Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu da, Dumlupınar Üniversitesi Tam Olimpik Havuzunun Kütahya'dan iyi yüzücülerin çıkmasına vesile olması temennisinde bulundu.
Tam Olimpik Yüzme Havuzunun açılış töreninden sonra program Türkiye Su Topu Federasyonu 2. Lig takımlarından Bursa Belediye Spor ve Tofaşspor takımlarının gösteri maçıyla devam etti. Maçın ardından sporcu öğrenciler arasında yüzme yarışı yapıldı. Törene katılanlar su topu gösteri maçı ile yüzme yarışmalarını ilgiyle izlediler.