Hollanda'da Irkçı Ve Aşırı Sağcı Lider Welders Protesto Edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da parti politikasını, ülkedeki Müslüman kesim ve yabancıların ülke dışına atılmasına odaklayan Özgürlükler Partisi ve partinin aşırı sağcı lideri Geert Welders protesto edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da parti politikasını, ülkedeki Müslüman kesim ve yabancıların ülke dışına atılmasına odaklayan Özgürlükler Partisi ve partinin aşırı sağcı lideri Geert Welders protesto edildi. Hollanda'daki Yabancıları Destekleme Komitesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gösteriye her yaştan Hollandalı ve ülkede yaşayan yabancılar katıldı.
Küçük bir cadı grubunun da destek verdiği gösteride "Irkçılığa Hayır", "Welders'e Hayır", "Herkese eşit ve özgürce bir hayat" yazılı pankartlar taşındı. Amsterdam'ın Daniel Meydanı'nda yapılan gösteride, yeni hükümetin, yabancılar politikası, tasarruf tedbirleri ve Welders destekli koalisyon ortaklığı da protesto edildi.
Gösteride yaptığı konuşmada Yabancılar Komitesi Başkanı Naten Smit, "Almanya'da Hitler devri son buldu, ırkçılık artık günümüz dünyasında prim yapmıyor. Buraya gelen herkesi kucaklıyorum. Ayrımcılığa karşı omuz omuza ve el ele olduğumuzu gösterdik. Hollanda'daki Müslümanlara ve inançlarına karşı olan tüm politikalara karşıyız, karşı durmayı sürdüreceğiz" ifadeleriyle Welders'i ve politikasını eleştirdi.
Gösteriye katılan Faslı Milletvekili Muhammet Rabbah, "Bugün burada Geert Welders'i, partisinin yabancılar politikasını ve bu türlü politikalara Meclis'te yeşil ışık yakan tüm partiler ile partilileri kınıyoruz" dedi.
10 yıldır Hollanda'da yaşayan İtalyan Nello İtaliano ise, "Irkçı lider Welders'i ve onunla ortaklık kurmuş olan yeni hükümeti protesto için buradayım. İslamiyet ve Müslümanlar bugün büyük bir din ve din mensupları. İslamiyet artık alabildiğince büyümüş durumdadır. Yabancılara ve İslam'a karşı olan bu hükümet birleşimi hemen durdurulmalıdır" şeklinde konuştu.
Yoğun katılımın olduğu gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.