Gümüşhane'de 'İslam Ve Medeniyet' Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından "İslam ve Medeniyet" konulu konferans gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Anadolu Gençlik Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Başkanı Avukat Akın Demir, konferansta bazı sorulara cevap aramaya ve bu anlamda birlikte tefekkür etmeye çalışacaklarını söyledi.
Demir, medeniyetler ve modernizm üzerine yaptığı değerlendirmesinde teknolojiye de atıfta bulunarak, "Temel sıkıntımız şu. Bu meseleleri bu seviyede, bu ciddiyette konuşmaya çok ihtiyacımız var. Ama sıkıntımız, farklı bir dünya tasavvuru ve ifadesi konusundaki sınırlanmışlığımız, çerçevelenmişliğimiz. Yani bizim önümüze neyi ne kadar algılayacağımız konusunda da birileri bir şey koyuyor; Bize diyor ki: Şunu şu kadar düşünün, bunu bu kadar düşünmeyin" dedi.
Anadolu Gençlik Derneği tanıtım filmi ve şiir dinletisinin ardından kürsüye gelen konferansın konuşmacısı Ömer Bektaş, "İslam ve Medeniyet" konusunda bilgilerini aktardı. Bektaş, İslam dünyasında artık edebiyat döneminin bittiğini, artık icraat dönemine geçilmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, şunları söyledi:
"Dünyada iki tür medeniyet var. Birisi İslam medeniyeti, diğeri de İslam'ın dışındaki batıl medeniyetler. Bazı dönemlerde birisi, bazı dönemlerde de diğer üstün olmuştur. Bizim medeniyetimizin temelini Kur'an oluşturur. Bizim vazifemiz insanları buna davet etmektir. Halka davet etme vazifesidir."