Biçer ve Hamurcu aileleri, 3 haftadır kayıp olan çocuklarını arıyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde yaşayan Biçer ve Hamurcu aileleri, 10 Ekim'den bu yana kayıp olan çocuklarını arıyor. Jandarma ve polise başvuran aile,

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde yaşayan Biçer ve Hamurcu aileleri, 10 Ekim'den bu yana kayıp olan çocuklarını arıyor. Jandarma ve polise başvuran aile, çaresizlik içerisinde beklediklerini, çocuklarından haber alanların, gören veya duyanların kendilerine ulaşmalarını istedi.

Ereğli' de yaşayan Biçer ve Hamurcu aileleri, en son 10 Ekim'de görülen çocuklarından bir daha haber alamadı. Uzun süredir arkadaş olan ve her zaman birlikte dolaştıkları ifade edilen Ali Biçer (53) ve Özkan Hamurcu (38) akrabaları ile yaptıkları telefon görüşmesi sonrasında sırra kadem bastı. 3 haftadır haber alınamayan Ali Biçer ve Özkan Hamurcu'nun ehliyeti başta olmak üzere nüfus cüzdanı ve banka kartlarını almadan ortadan kaybolması ailelerinde kaçırılmış olabileceği şüphesini uyandırdı.

Erdemir'den emekli olan 53 yaşında ki Ali Biçer'in gözü yaşlı annesi Şükriye Biçer (76) oğlundan gelecek hayırlı bir haber beklediğini söyledi. Oğlunu son olarak 10 Ekim tarihinde Sabahattin isminde bir arkadaşının gördüğünü anlatan yaşlı anne; "Benim oğlumda panik atak vardı. Kaybolduğu gün Ali Molla Camisinin önünde rahatsızlanmış. Oğlum arkadaşı Sabahattin'den kendisini hastaneye götürmesini istemiş. Sabahattin de biraz bekledikten sonra oğluma nasıl olduğunu sormuş. O da iyi olduğunu söyleyince, Sabahattin oğlumun yanından ayrılmış. Ondan sonra da haber alamadık" dedi.

MAAŞINI DA ÇEKMEMİŞ

Anne Şükriye Biçer, oğlunun eşinden ayrıldığını, 27 yaşında bir kız ve 25 yaşında bir erkek çocuğu olduğunu, her ikisinin de evlenerek kendi hayatlarını kurduktan sonra evde tek başına kaldığını söyledi. Anne Biçer oğlunun ne zaman eve geldiğini ve ne zaman evden ayrıldığını bile bilmediği belirterek; "Oğlum 3 sene önce eşinden ayrıldı. Bir kızı, bir de oğlu var. Kızını daha önce evlendirmişti. 3 Ekim' de de oğlunu evlendirdi. Ondan sonra da evde yalnız yaşamaya başladı. Eve ne zaman geldiği ve ne zaman evden ayrıldığını bile bilmiyoruz. Kendimize ait bir sandalımız var. Onunla meşgul oluyordu. Zaman zaman alkol de alıyordu." dedi.

Anne Şükriye Biçer, 12 Ekim tarihinde oğlunun evine giderek kontrol etme ihtiyacı duyduğunu, eve girdiğinde evde olmadığını ve eşyalarını da yanına almadığını fark ettiğini dile getirip şunları anlattı; "Oğlumun düşmanı var bile diyemiyorum. 12 Ekim sabahı içime ateş düştü. Evde belirli aralıklarla temizlik yapmamız için anahtarı bıraktığı yer vardı. Oradan anahtarı alarak eve girdik. Ehliyeti, kimliği, banka kartını almadan evden çıkmış. Arabasının da olmadığını anlayınca küçük oğluma haber verdim. Onunla konuştuktan sonra jandarma ve polise haber verdik. O günden bu yana arıyoruz. Hem oğlum kayıp hem de arkadaşı Özkan Hamurcu. Onlardan gelecek iyi bir haberi bekliyoruz."

Kayıp Ali Biçer'in ablası Nesrin Özakın ise, kardeşine ait olan 67 LH 151 plakalı gri metalik renkteki aracın da kayıp olduğunu, bu aracı görenlerin jandarma ve polise haber vermelerini istedi.

Kayıp olan diğer kişi Özkan Hamurcu'nun babası İbrahim Hamurcu da oğlunun tartışmalı olduğu ve konuşmadığı bazı psikopatlar tarafından kaçırılmış olabileceğini iddia etti. Oğlu Özkan Hamurcu'nun arkadaşı Ali Biçer'e ait araçla birlikte ortadan kaybolmasından sonra ihtimalleri düşündüklerini ifade eden Baba Hamurcu, oğlunun konuşmadığı psikopat arkadaşları tarafından kaçırılarak öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Baba Hamurcu konuşmasında; "Bunlar kaza yapsalar bugüne kadar bulunurlardı. Ancak kazaya dair hiçbir haber yok. Benim düşünceme göre oğlumun konuşmadığı, aralarının açık olduğu bazı psikopatlar vardı. Bunlar bir yerde karşılaştılar. Büyük bir olay yaptılar. Sonra da oğlumu ve arkadaşı Ali Biçer'i öldürmek için, oğlumun arkadaşının arabasını da alarak Düzce Karasu, Akçakoca tarafına götürdüler. Belki de öldürmeyecekler. Bilemiyorum. Merak ettiğim bir diğer konu da bunların arabası kameralara yakalanmadı mı? Düzce Akçakoca ve civar bölgede ki halkın, oğlu Özkan Hamurcu ve Ali Biçer'i ya da Ali Biçer'e ait olan aracı görmeleri halinde Jandarma ve Polise haber vermesini istiyorum" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan baba İbrahim Hamurcu, oğlunun telefonuna ulaşamadıklarını ve her gün aramalarına rağmen ne oğluna ne de arkadaşına ulaşamadıklarını sözlerine ekledi.