Aldığımız terbiye cevap vermeyi yasaklıyor

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Aldığımız terbiye cevap vermeyi yasaklıyor
Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa'da yaptığı açıklamalar şöyle:

Tüm bu yatırımların illerimize hayırlı olmasını diliyorum. TOKİ'nin yaptıklarından bahsettim. Dün İstanbul'da THY'ye katılan 5 uçan teslim törenindeydim, Alışveriş Merkezi açılışı yaptık. İzmit Körfez geçişinin temelini attık. Bedeli 11 katrilyon. Onun öncesinde Balıkesir'de yapılan Büyük bir enerji santralinin açılışını yaptık. Bugün bu açılışların ardından Harran Üniversitesi'nde açılışlar yapacağız. Bunlar sadece 10 gün içinde yaptığımız açılışlar. 8 Yılda sadece DSİ için söylüyorum 791 ayrı tesisi bitirdik ve hizmete aldık. Türkiye genelinde bir sürü baraj ve sulama tesisi olmak üzere toplam 791 tesis. Şanlıurfa'da balıklı göl ve çevresi bizden önce nasıldı şimdi nasıl?

EDEPSİZLİĞE KARŞI GEREKENİ YAPACAĞIZ

Sadece Türkiye'de değil Moğolistan'da Kırım'da nerede bize ait eser var ise ona sahip çıktık. Hiç bir iktidar döneminde eserlere bizim kadar sahip çıkılmadı, kimse bizim kadar ilgilenmedi. Bu ülkenin idarecilerine ağza alınmayacak küfürler edeceksin, basın konseyinin başında olduğun halde bunu yapacaksın buna rağmen orada oturmaya devam edeceksin. Ondan sonra da yurt içinde yurt dışında Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyeceksin, basın baskı altında diyeceksin. Bir ülkenin kabine üyelerine, bir ülkenin hükümetine bu kadar küfretmenin basın özgürlüğü ile ifade edilemez. Biz bu zihniyetle bu kafayla sonuna kadar mücadelemizi sınırsız sürdüreceğiz. Demokratik yollardan, hukuk yollarından bu edepsizliğe karşı gerekeni yapacağız. Biri çıkıyor Cumhurbaşkanı'nın muhterem eşine ağza alınmayacak laflar yapıyor, bir diğeri hükümet üyelerine karşı ağzını bozuyor, bir başkası aşağılıyor hakaret ediyor. Edep yahu diyorum.

BU MAKAM ONA MÜSADE ETMİYOR

Bunlar bir siyasi kongresinde ayakkabılarını çıkarıp masaların üzerine çıkıp gözyaşları akıttılar. Geçtiğimiz günlerde benzer şeyleri aynen ifade ettiler, etmeye devam ediyorlar. Milletçe bunlara sizler gereken dersi vakit geldiğinde verdiniz ve veriyorsunuz. Bizim güvencemiz millet. Biz sizinle geldik, sizinle yola devam ediyoruz sizinle de muassır medeniyetlerin üzerine çıkacağız. Şanlıurfa birlik beraberlik ve kardeşlik şehridir. Benim aziz kardeşim 12 Eylül'de bunlara bunların zihniyetlerine de en güzel cevabı verdi. Şanlıurfa çok yüksek bir katılım oranıyla yüzde 94 gibi rekor bir rakamla evet diyerek benim milletime bidon kafalı diyenlere, göbeğini kaşıyan diyenlere bu milletin hükümetine hakaret edenlere gereken cevabı en güzel şekilde verdi.

İnanıyorum ki Şanlıurfa vakti zamanı geldiğinde bir kez daha en güzel cevabı verecektir. Biz bu hakaretler karşısında terbiyemizi koruyoruz. Biz onların dili ile konuşmuyoruz. Çünkü bizim Cbizim aldığımız edep aynı tür cevap vermeyi bize yasaklıyor. Yoksa biz gereğini çok daha fazlasıyla yaparız. Bu makam ona müsaade etmiyor. Bizim dilimiz Yunus Emre'nin dili, bizim dilimiz Hazreti Mevlana'nın dili peygamberler şehri Şanlıurfa'nın dili ne ise bizim dilimiz o. Halk resepsiyonlara gittiği için bunlar gelmediler. Milletten rahatsızlar. Bunlara işçilerin ansırlı ellerinde rahtsızlar. Bunların bu milletin değerlerine saygısı yok. Bunlar milletle Cumhuriyet coşkusunu yaşayamıyorlar. Cumhuriyet cumhurundur. Cumhur sizsiniz.

BUNLAR İSTİSMAR ALANLARINI TEK TEK KAYBEDİYOR

Benim bacılarım arasında ayrım olmayacak. Kimse ama kimse benim hanım kardeşlerime senin başın açık senin başın kapalı diye ayrı muamele yapamaz. Cumhurun arasında böyle bir ayrım yok. Bizim bunları söylüyor olmamız, bunları uygulama planına geçiriyor olmamız işte onları rahatsız ediyor. 12 Eylül'de bir başka boykot girişimini de bu yörelerde yaşadık. Milletin sandığa gitmemesi için millete adeta terör uyguladılar. Çünkü seçmenin sandığa gittiğinde evet diyeceğini çok iyi biliyorlardı. Milletin evet demesini engellemeye çalıştılar. Güneydoğu, Doğu kalkındıkça, buraya okul ve hastaneler yapıldıkça, hak ve özgürlükler teminat altına alındıkça bunlar istismar alanlarını tek tek kaybediyorlar.

12 Eylül’de boykot girişimde bulundular. Seçmene terör uyguladılar, tehdit etiler. Hayır cephesine destek verdiler. Milli kardeşlik projesini engelleye çalıştılar. Ama siz bu olaylara karşı çıktınız destek vermediniz. Bu millet için kimin gece gündüz çalıştığını görün. Bölgenin kaderini değiştirmeye ahdettik. Buraları cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Siz arkamızda oldunuz sürece biz yaparız Sizin hayır dualarınız oldukça biz bu işleri başarırız hiç endişeniz olmasın. İnanıyorum ki sizde bize inanıyorsunuz. Evel Allah biz bu işleri başarırız.