Eğitim Neferine Hizmet Ödülü

Muğla'da eğitime en çok katkı yapan Datçalı hayırsever Kazım Yılmaz'a "Muğla'ya Hizmet" ödülü verildi.

Eğitim Neferine Hizmet Ödülü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 87. yıldönümü nedeniyle Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından Cumhuriyet resepsiyonu verildi. Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen 19 Ekim resepsiyonuna Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Başsavcısı İbrahim Akbaş, İdare Mahkemesi Başkanı Gürbüz Uçar, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
CEHALET DÜŞMANI HAYIRSEVER
Katılımın çok yüksek olduğu gecede, Muğla'da eğitim camiasına çok sayıda okul kazandıran Datçalı Hayırsever Kazım Yılmaz'a Muğla Hizmet Ödülü Vali Fatih Şahin tarafından verildi. Gecede yaptığı konuşmada Hayırsever Kazım Yılmaz'a teşekkür eden Vali Fatih Şahin, Yılmaz'ın eğitim dünyasına çok yüce eserler kattığını söyledi. Hayırsever Yılmaz da cehaletin her şeyin düşmanı olduğunu söyledi. Yılmaz hayatı boyuncu ne kötülük gördü ise hepsinin cehaletten kaynaklandığını, bu nedenle eğitim dünyasına çok sayıda okul kazandırdığını dile getirdi. Resepsiyonda 87. yıl pastası Muğla Valisi Fatih Şahin ve eşi Ayşe Şahin tarafından kesildi.
KAZIM YILMAZ'IN EĞİTİME KAZANDIRDIĞI OKULLAR
1995 - Kazım Yılmaz İ.Ö.O ( 24 Derslik )
2000 - Özcan Yılmaz A.O.T.M.L. ( 24 Derslik )
2002 - Yılmazlar İ.Ö.O. ( 36 Derslik )
2002 - 7. Cumhurbaşkanı Kenan EVREN ile beraber Marmaris'te yaptırmış oldukları Özel Kazım Yılmaz Lisesi.
2004 - Reşadiye Kazım Yılmaz İ.Ö.O. ( 42 Derslik )
2006 - Datça Kazım Yılmaz Yüksek Okulu ve 12 Dairelik Lojmanı
2010- Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi (16 derslik)
TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ ALDI
Datça'da okullar yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlayan hayırsever ve eğitim gönüllüsü işadamı Kazım Yılmaz'ın bu örnek hizmeti karşılıksız kalmadı. Kazım Yılmaz, 2006 yılında "TBMM Üstün Hizmet Ödülü" ile onurlandırıldı. Hayırsever işadamı üstün hizmet ödül beratını ve madalyasını 2 Mayıs 2006 tarihinde bizzat dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın elinden törenle aldı.
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI DİPLOMASI OLMADIĞI İÇİN KABUL EDİLMEDİ
Hayırsever Kazım Yılmaz, 2009 yerel seçimlerinden Datça'da bağımsız Belediye Başkan adayı olmak istedi. 80 yaşındaki Kazım Yılmaz, kayıp ilkokul diplomasını bulamayınca, bağımsız belediye başkan adaylığı suya düştü. İlçe Seçim Kurulu'nun okuduğu okullardaki kayıtlarını istediğini belirten Yılmaz, "Ancak ilkokul diplomamı bulamadım. Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yardım istedim. Ama bir sonuç alamadım" dedi.
KAZIM YILMAZ KİMDİR?
Kazım Yılmaz 20 Mart 1930 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Babadağ, İzmir ve İstanbul'da tamamladı. 1949 yılında babasının iflasından sonra 1950 yılında askere gitti. Askerliğini bitirdikten sonra İstanbul'un Haydar semtinde mahalle bakkalığına başladı. Bu arada 4 Nisan 1953 yılında şimdiki eşi Özcan Yılmaz ile evlendi, daha sonra Haydar semtindeki bakkal dükkanını İstanbul'un Fatih ilçesinin Atpazarı denen semtinde Bakkal-Kasap olarak sürdürdü. Bu işlerden edindiği birikimlerle 1963 yılında ufak çapta inşaat işleri ile müteahhitliğe başladı. 1973 yılında İstanbul'da Aksaray'da sinema salonu yaptı. O yıllarda televizyonlar yeni çıktığında sinemalar özelliğini yitirmeye başladı. Bu sinemanın altını otopark, üstünü de düğün salonuna çevirdi. Bu düğün salonu ''19 Mayıs düğün salonu'' adı altında halen kendisi tarafından çalıştırılmaktadır. Daha sonraları inşaatçılığa devam ederek, otelcilik ve turizm işleri ile uğraşırken Datça'ya yerleşti.