Bursa'da modern kurban pazarı ve kesim yeri törenle hizmete girdi

Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası işbirliğinde gerçekleştirdiği Bursa'nın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca ruhsatlı tek Modern Kurban Satış

Yıldırım Belediyesi'nin Bursa Kasaplar Odası işbirliğinde gerçekleştirdiği Bursa'nın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca ruhsatlı tek Modern Kurban Satış ve Kesim Yeri içine yapılan et entegre tesisi hizmete açıldı.

Törene Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti. Törene katılan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Arif Tak, Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Fazlı Yalçındağ ve Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız birer konuşma yaptı.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eskiden çizmelerle gelinen bölgede artık modern bir tesisin olduğunu söyledi. Başkan Keskin, "Yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirdiğimiz bu tesis sivil toplum kuruluşları ile birlikteliğe iyi bir örnek. İslami usullere uygun, hijyenik ve pratik bir şekilde büyükbaş bir hayvanı bile 2 dakika gibi kısa bir sürede, vatandaşlarımıza torbalar içinde teslim edildiği tesiste hiçbir eksik yok. Vatandaşlarımız tamamen entegre olan bu tesise geldiklerinde, vakit kaybetmeden, sağlıklı bir ortamda kurbanlıklarını kestirip, parçalatabiliyor." dedi.

Türkiye'de hayvancılığın daha çok önemsendiğini ve talebin daha çok arttığını belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik ise Yıldırım Belediyesi ile Bursa Kasaplar Odası ortaklığındaki tesisin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

MODERN KURBAN KESİM VE SATIŞ YERİNDE YOK YOK

Türkiye'de bir ilk olan, 56 dönümlük arazi üzerine inşa edilen 2005 yılından bu yana kademe kademe faaliyete geçen İsabey Modern Kurban Kesim ve Satış Yeri'nde, bir gün içerisinde 500 büyükbaş, bin 500 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilebiliyor.

Tesis içerisinde hayvan pazarı, kurban pazarı, besihaneler, adak satış yerleri, yeni açılan et entegre tesisi, parçalama ve et üniteleri bulunuyor. Otomatik yüzme makinesi, otomatik yürüme bandı ve otomatik parçalama işlemi aletleri sayesinde vatandaşlar, büyükbaş bir hayvan kesildikten sonra 2 dakika gibi kısa bir sürede sıra beklemeden, alabiliyor.

Ayrıca 4 veterinerin görev yaptığı tesiste, aynı anda 20 büyükbaş hayvanın barınabileceği 400 adet padok, 34 adet sabit ahır, mescit, lokanta, çay ocakları, yemekhane ve müdüriyet binası da bulunuyor.