Botaşspor: 83 - Samsun Basketbol: 60

Salon: Menderes Spor Salonu

Hakemler: Zafer Yılmaz, Mehmet Karabilecen, Fazilet Gülter

Botaşspor: Burcu 5, Seda 9 (5 ribaund, 2 asist), Nesibe 13

Salon: Menderes Spor Salonu

Hakemler: Zafer Yılmaz, Mehmet Karabilecen, Fazilet Gülter

Botaşspor: Burcu 5, Seda 9 (5 ribaund, 2 asist), Nesibe 13 (3 ribaund, 6 asist) Alessandra De Olivie 4 (5 ribaund, 1 asist), Jolene Anderson 23 (9 ribaund), Tülay (1 ribaund), Megan Fraze 19 (10 ribaund, 7 asist ) Whetney Boddie 10 (2 ribaund, 3 asist)

Samsun Basketbol: Cansu 2 (1 ribaund), Gülşah 12 (2 ribaund, 1 asist), Ebru (3 ribaund), Nazlı 2 (6 ribaund, 3 asist) Elizabet Adair 12 (8 ribaund), Tatum Brown 8 (2 ribaund, 1 asist), Alexis Rack 5 (1 ribaund, 3 asist) Alexis Gray 15 (3 ribaund, 1 asist), Makbule 4 (1 ribaund, 1 asist)

1. Periyot : 22-16

2. Periyot: 27-10

3. Periyot: 21-19

4. Periyot: 13-15

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Botaşspor, kendi evinde ağıladığı Samsun Basketbol'u 83-60 gibi farklı bir skorla yendi.

Ligin ikinci haftasında Botaş, Samsun Basketbol ile oynadığı maçı 83-60'lık skorla kazanırken, 19 sayı, 10 ribaund ve 7 asistle oynayan Botaşlı oyuncu Megan Frazee, maçın en etkili ismi oldu.

Karşılaşma Botaş'tan Nancy Anderson ve Samsun Basketbol'dan Tatum Brown'ın karşılıklı basketleri ile başladı. İlk dakikalarda Megan Frazee'nin art arda bulduğu sayılarla etkili olan Botaş, 3. dakikayı 7-5 önde geçti. İki takım da bu dakikalarda top kayıplarına engel olamazken, Gülşah Akkaya ve Alexis Gray ile skor üreten Samsun Basketbol, ev sahibi ekibin yabancı oyuncularını durdurmakta zorlanınca 6. dakika 14-10'luk skorla Botaş'ın üstünlüğünde geçildi.

Çeyreğin sonlarına doğru Jessica Aldair – Alexis Gray ikilisinin isabetleri ile 14-16 öne geçen Samsun temsilcisine, Megan Frazee'nin pota altı basketleri ve Nancy Anderson'un orta mesafeli atışlarıyla 8-0'lık bir seri yakalayarak cevap veren Botaş, ilk periyodu 22-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan Botaş, Alessandra Santos ve Whitney Boddie'nin basketleriyle periyodun hemen başında farkı çift haneli sayılara çıkardı. Jessica Aldair ile farkın açılmasını engellemeye çalışan Samsun Basketbol, rakibini savunmakta zorlanınca 13. dakikada skor 30-18'e geldi. Ev sahibi ekip, Nancy Anderson ve Megan Frazee'nin art arda kaydettiği basketlerle farkı iyice açarken 16. dakikayı da 36-18'lik üstünlükle geçti ve rakibini mola almaya zorladı.

Mola sonrası Samsun Basketbol, Makbule Amachree ve Alexis Gray ile skordaki suskunluğunu bozarken Botaş, Nesibe Uzun'un turnikesi ve Whitney Boddie'nin boyalı alandan bulduğu basketlerle cevap verdi. İlk yarının sonlarına doğru Megan Frazee'nin tekrar devreye girmesiyle farkı 20'nin üzerine çıkaran ev sahibi takım, soyunma odasına 49-26'lık üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrek iki takımın karşılıklı basketleri ile başlarken, Seda Tabakçı ve Megan Frazee ile skor üreten Botaş'a misafir takım, Gülşah Akkaya ve Jessica Aldair ile cevap verdi. Mücadelenin 24. dakikası 60-36 ile Botaş lehine geçilirken, farkı kapatmaya çalışan Samsun Basketbol, isabetsiz şut tercihleriyle bu isteğinde başarılı olamadı. Gülşah Akkaya'nın serbest atış çizgisinin kaydettiği sayılar sonrası hücumda bir tempo yakalayan Samsun temsilcisine, Alessandra Santos ile karşılık veren Botaş, 27. dakikada skoru 66-39'a taşıdı. Çeyreğin son dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlanırken, Makbule Amachree ve Alexis Gray ile farkın daha da açılmasını önleyen Samsun Basketbol, final periyoduna 25 sayılık farkla 70-45 geride girdi.

Son çeyreğe Alexis Gray'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle başlayan Samsun temsilcisine, Botaş'tan Nesibe Uzun aynı şekilde karşılık verdi. Farkı eritmeye çalışan rakibine dışarıdan ürettiği sayılarla engel olan Botaş, karşılaşmanın 33. dakikasını 78-52'lik üstünlükle geçti. Başarılı oyununu sürdüren Nancy Anderson'a Burcu Çiğil de destek verince ev sahibi ekip, karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala skoru 83-54'e getirdi.

Kalan dakikalarda yedek oyuncularıyla mücadeleye devam eden iki ekip de uzun bir süre skor üretemedi. Son dakikalarda orta mesafeli atışlarla isabet bulan Samsun Basketbol'un çabası yeterli olmadı ve Botaş karşılaşmadan 83-60'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.