Beşiktaş ve Galatasaray arasında rekabet nefesleri kesti

Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonasının son yarışları organizasyona dördüncü kez ev sahipliği yapan Mersin'de bu haftasonu koşuluyor. 19. Ayak

Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonasının son yarışları organizasyona dördüncü kez ev sahipliği yapan Mersin'de bu haftasonu koşuluyor. 19. Ayak olan MTSO Grand Prix'in koşulduğu Barış Meydanı sahilinde binlerce Mersinli yarışı izledi.

Günün birincisi GSYİAD Galatasaray ile Berna-Joseph Muhlbauer oldu, ikinci Beşiktaş ile Ali Tanır ve Murat Leki ve üçüncüsü de 2 YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu ikilisi oldu. Beşiktaş ve Galatasaray arasında rekabet nefesleri kesti. Günü üçüncü olarak bitiren 2 YKM Sport bugün aldığı puan ile dünya şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Beşiktaş ve GSYİAD Galatasaray arasındaki puan farkının yakın olması ikinci ve üçüncünün yarın koşulacak yarışta belirleneceğini gösteriyor.

Mersin Dünya Motonotik Federasyonu (UIM) ve İstanbul Offshore Kulübü (IOC) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen, 2008'den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan şampiyonın son ayakları bu hafta sonu Mersin'de koşuluyor. Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar Mersin'de yerini güneşli bir havaya bıraktı. Binlerce Mersinliyi sahillere döken şampiyona festival havasında geçti.

20 turdan oluşan parkurda 10 takım start verdi. Saat 11.00'de koşulan sıralama turunda GSYİAD Galatasaray 1905 en iyi zamanı yaptı. Yakın takipçisi Beşiktaş 1903 ile aralarında sadece saliseler vardı. Yarış başladıktan sonrada nerede ise yan yana giden Beşiktaş ve GSYİAD Galatasaray takımlarını Olympique de Marseille takip etti.

İkinci turun sonunda öne geçen Beşiktaş takımı her turda arayı biraz daha açtı. Açık deniz kendilerine daha çok güvendiklerini söylen Ali Tanır ve Murat Leki ikilisi bu güveni avantaja dönüştürdü. GSYİAD Galatasaray takımı birincilik için zorlamaya devam etsede Olmypique de Marseille'nin baskını ensesinde hissetti. Deneyimli pilotlar Jerome Brarda ve Max Dessaux, Berna- Joseph Muhlbauer ikilisini yarış boyunca yakından takip etti.

Fransız takımın performansı göz doldurdu. 12. turda teknik arızadan dolayı durmak zorunda kalan Olimpique de Marseille'nin yaşadığı talihsizliği değerlendiren 2 YKM Sport, GSYİAD Galatasaray'ı sıkıştırmaya başladı. Pit-stop giriş ve çıkışında kaybettiği zaman ile birinciliği GSYİAD Galatasaray'a bırakan Beşiktaş takımı yarışı ikinci olarak tamamladı.

MERSİNLİLERDEN OFFSHORE'A BÜYÜK İLGİ VE DESTEK

Sezonun son yarışlarının koşulduğu Mersin'de şampiyonaya gösterilen ilgiden oldukça memnun olan takımlar adrenalin seviyesini bir an bile düşürmedi. Barış Meydanı sahiline akın eden binlerce Mersin'li yarışı takip etti.

İstanbul, Van, Gaziantep, Kahranmanmaraş gibi bir çok şehirde farklı ayakların koşulduğu şampiyona yarın Mersin'de sezonu bitiriyor. İstanbul'da gerçekleşecek kutlamadan sonra xx tarihinde xxx'de UIM tarafından düzenlenecek ödül töreninde ülkemizi temsil edecek takımlara İOC Başkanı Uğur Işık gösterdikleri performans ve başarıdan ötürü teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Mersin'in spora değer veren bir şehir olarak anılmasını istediklerim ifade ederek, yerel yönetim olarak 4 yıldır destek verdikleri bu organizasyona katkılarının süreceğini söyledi.

Kupa töreni sonrası gerçekleşen basın toplantısında MTSO Yönetim Kurulu Başkam Şerafettin Aşut "Bu yıl dördüncü kez harika bir doğal tribün şeklindeki Mersin sahillerinde sürat motorlarının seslerini duyacağız. Mersin yarışları sonrasında Dünya Offshore 225 Şampiyonu belirlenecek. Yarın koşulacak son yarışa tüm Mersinlileri bu şölene ve heyecana davet ediyorum." dedi

30 Ekim 2010 – Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonası MTSO Grand Prix Sonuçları

Tekne No Takım Adı Puan

5 GSYIAD Galatasaray 220

3 Beşiktaş 1903 165

2 YKM Sport 123

Architon 2010 Dünya Offshore 225 Şampiyonası Genel Sıralama

Tekne NoTakım AdıPuan

2YKM Sport3.123

5GSYIAD Galatasaray2.858

3Beşiktaş 19032.711