Rönesans, St. Petersburg'un ilk Crowne Plaza otelini açıyor

Rusya'da faaliyette bulunan Türk inşaat şirketleri gelişen iki ülke siyasi ilişkilerinin gücünü de arkasına alarak yeni projelere imza atmaya devam ed

Rusya'da faaliyette bulunan Türk inşaat şirketleri gelişen iki ülke siyasi ilişkilerinin gücünü de arkasına alarak yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Rönesanas Holding'in yatırım birimi Rönesans Devolopment ve Intercontinental Hotels Group (IHG) St. Petersburg'un ilk Crowne Plaza oteli için imzaları attı. İlk müşterilerine kapılarını Mart 2011'de açması beklenen 195 odalı otel, 65 milyon Euro'ya mal olacak.

İmza töreni Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Inter Continental Hotels Group (IHG) Genel Müdürü Jennifer Fox ve Türkiye Başkonsolosu Mehmet Çınar'ın katılımı ile St.Petersburg Yusupovskiy Sarayı'nda gerçekleşti. Otel, InterContinental bünyesindeki 7 farklı markadan biri olan 4 yıldızlı Crowne Plaza olarak işletilecek.

Rönesans Holding Başkan'ı Erman Ilıcak projenin yüzde yüz kendi yatırımları olduğunu ve otelin St. Petersburg kentinin turistik altyapısına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ilıcak açıklamasında, "Otelimiz Rusya'nın kuzey başkentine ticari ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak. Kentin turizm ve otel altyapısının gelişimini güçlendirecek" dedi.

St.Petersburg'un en popüler ve turistik bölgesi Nevskiye Caddesi ile Moskovski tren istasyonuna 200 metre mesafede bulunan otel 4 ayrı bloktan oluşuyor. 10 katlı projenin toplam kapalı alanı ise 24 bin 500 metrekare. Otelin kültür ve kongre turizmine hizmet verebilecek 5 toplantı salonu ile, iş toplantılarının yapılabileceği farklı uygulamaları bulunuyor.

Rönesans Devolopment bugüne kadar St. Petersburg'da Renaissance Plaza, Renaissance House, Renaissance Center ve Renaissance Hall'la birlikte toplam beş ayrı yatırımı hizmete açtı. Toplam yatırımların maliyeti 300 milyon Euro'ya ulaşmış durumda. Rönesans Devolopment'in önümüzdeki iki yıl içinde dört ayrı yatırımı daha tamamlayarak işletmeye açması bekleniyor.

Rönesans'ın Rusya'da otelcilik sektörüne güçlü bir işletmeci grupla girmiş olması beraberinde yeni yatırımların önünü açıyor. 1946'da PanAmerican Worl Air Lines tarafından kurulun IHG, yüzden fazla ülkede 4 bin 500'ün üzerinde otel işletiyor. 650 bin oda ile dünyanın en büyük oteller zinciri ünvanına sahip IHG'de her yıl 160 milyon kişiye hizmet veriliyor. IHG'nin bünyesinde InterContinental, Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo, StayBridge Suites, CandleWoode Suites ve Holiday Express gibi yedi ayrı marka yer alıyor.