Kahramanmaraş Valisi Tanılır: Başarının temel şartı yarınlara özgüvenle bakmak

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, başarının temel şartının yarınlara özgüvenle bakmak olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmadığını ifa

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, başarının temel şartının yarınlara özgüvenle bakmak olduğunu ancak bunun tek başına yeterli olmadığını ifade etti. Tanılır, "Eğitime toplum olarak çok önem vermemiz ve modern eğitim imkânlarını en iyi biçimde kullanarak, hem ailesi, çevresi ve dünya ile barışık nesiller, hem de kalkınma yolundaki ülkemizin ihtiyaç duyduğu özellikleri haiz işgücünü yetiştirmemiz gerekir." dedi.

Cumhuriyetin 87'inci yıldönümü Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Meteoroloji'nin uyarıları dikkate alınarak, Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen tören, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın törene katılanları selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Tanılır, çeşitli evrelerden geçen ve karşılaştığı badireleri başarı ile atlatan cumhuriyetin, olgunluk dönemine girdiğini ifade etti. Bu nedenle yarına daha güvenle, inançla ve kararlılıkla baktıklarını dile getiren Tanılır, "Sorunlarımızı birbirimizle kavga etmeden, daha akılcı bir şekilde konuşmanın, tartışmanın ve müşterek çözümler üretmenin toplumsal fayda ve barış açısından daha elverişli ve yararlı olduğuna dair toplumsal bir konsensüse doğru yol alıyoruz. Bu anlayış, enerjimizi birbirimizle uğraşarak heba etme yerine, birbirimizle anlaşarak sinerji yaratma imkanını bize sunmakta. Bu da yarınlara daha umutla bakmak, gelecek nesillere daha müreffeh ve özgür bir Türkiye bırakabilmek demektir." diye konuştu.

"TÜRKİYE BUGÜN DÜNYANIN 17'NCİ BÜYÜK EKONOMİSİDİR"

Türkiye'nin bugün dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğuna dikkat çeken Tanılır, "Ekonomimiz istikrarlı bir şekilde büyümekte ve bu büyüme bütün dünyada ilgi ile izlenmekte. Öte yandan tarihimizin ve coğrafyamızın bize sunduğu eşsiz imkânları referans alan stratejik derinlik politikası ile ülkemiz, komşuları başta olmak üzere, dünyanın tüm ülkeleri ve bölgeleri ile tarihin en verimli ilişkilerini geliştirmekte ve uluslararası alanda sorun çözücü ülke hüviyeti ile her geçen gün saygınlık ve güvenilirliğini artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerin kesintiye uğramaması ve Türkiye'nin güçlü bir dünya devleti olmasının, vatandaşların tutum ve davranışlarına bağlı olduğunu belirten Tanılır, "Yarınlara özgüvenle bakışımız başarımızın temel şartıdır. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Eğitime toplum olarak çok önem vermemiz ve modern eğitim imkânlarını en iyi biçimde kullanarak, hem ailesi, çevresi ve dünya ile barışık nesiller, hem de kalkınma yolundaki ülkemizin ihtiyaç duyduğu özellikleri haiz işgücünü yetiştirmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Tanılır'ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu törende, Özel Rabia Arıkan İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası'nda dereceye giren okullara kupaları verildi.