Gülay Karslıgil Atölye Sergisi Açıldı

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, sanat olmazsa toplumun yozlaşacağını belirterek, "Gaziantep'te sanatçı ve sanatsever sayımızın artması için Güzel Sanatlar Fakültesi açılması gerekiyor" dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Sanko Sanat Galerisi'nde ressam Gülay Karslıgil 2. Atölye Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, serginin Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kazanımlarının hayırlı olmasını dileyen Kurban, "Sanat olmazsa yoz bir toplum olur. Gaziantep'te sanatçı ve sanatsever sayımızın artması için Güzel Sanatlar Fakültesi açılması gerekiyor" diye konuştu.
Kurban, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Er, İl Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Sanko Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Bak, Sanko Park AVM Müdürü Emre Şen ve diğer konuklarla birlikte serginin açılışını yaptı.
Sergide; Gülay Karslıgil, Hülya Sertkaya, Demet Karaata, Banu Karakaş, Fatoş Dal, Gülsüm Karslıgil, Elgin Okutucu, Halide Barlıoğlu, Sevin Gökseven, Hilal Kervancıoğlu, Hatice Sığındı, Hatice Hayırlı, Meral Kömürcü ve Gülfem Karslıgil'in suluboya, yağlıboya, akrilik ve kuru pastelle yapılmış 105 eseri yer alıyor.
Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin 3. katında bulunan Sanko Sanat Galerisi'ndeki sergi, 10 Kasım'a kadar gezilebilecek.