Doğubayazıt Kaymakamı, Ahmed-i Hani'nin sözleriyle kardeşlik mesajı verdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde törenlerle kutlandı.

Rıfkı Başkaya Caddesi üzerinde başlayan törenlere, havanın g

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde törenlerle kutlandı.

Rıfkı Başkaya Caddesi üzerinde başlayan törenlere, havanın güneşli ve sıcak olması nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şiirlerin okunup, konuşmaların yapıldığı törenleri Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Demir, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Vekili Ali Söğüt, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Hüseyin Yılmaz, yörenin yetiştirdiği büyük alimlerden Ahmed-i Hani'nin deyimleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kaymakam Hüseyin Demir, şöyle dedi:

"Bugün millet olarak Cumhuriyetimizin 87. yaşını gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bugünü, bu duygu birliğini daha da derinleştirmek, milletimizin hiç bir ferdini dışarıda bırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize sadakatimizi en üst düzeyde göstermek için çok anlamlı bir fırsat olarak görüyorum. Coğrafyamızın yetiştirdiği en büyük alimlerden Ahmed-i Hani'nin de dediği gibi; 'Dostluk, akrabalık ve kardeşlik riyakarlık ve lafla olmaz. Dostluk kolay değil, cefadır. Dostluktan maksat vefadır. Sonunda göstermeyeceksen vefayı, göze alma o cefayı, dostluk gönüldendir başı boş değildir. Dost dediğin güneş ve ay gibidir.'

Nitekim, ulusumuz, Ahmed-i Hani'nin dediği gibi, lafla değil birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde tek yumruk olarak Çanakkale'de, batı, doğu ve güney cephelerinde bütün unsurları ile birlikte, güneş ve ay gibi omuz omuza mücadele etmiş, destanlar yazmıştır." dedi.

Folklor gösterisinin akabinde, 87. Yıl Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül törenini müteakiben resmi geçit töreniyle program son buldu.