Bitlisliler Derneği'nden Çoculara Kitap Ve Oyuncak Kampanyası

Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak bağışı kampanyası düzenleyen Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, kampanyaya destek veren Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) "CBÜ Rengarenk Çalışma Gurubu" öğrencileri ile bir araya geldi

Bitlisliler Derneği'nden Çoculara Kitap Ve Oyuncak Kampanyası
Çocuklara yönelik kitap ve oyuncak bağışı kampanyası düzenleyen Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, kampanyaya destek veren Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) "CBÜ Rengarenk Çalışma Gurubu" öğrencileri ile bir araya geldi.
Manisa Valiliği'nda gerçekleşen buluşmada, Toplumla İlişkiler Bürosu Koordinatörü Kenan Akdemir başkanlığında toplantı düzenlendi. Akdemir'in yanı sıra Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yerel Yarın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halis Teker, CBÜ Rengarenk Çalışma Gurubu öğrencileri Aslıhan Kahraman, Berna Balaç, Dilara Ergülşen, Esra Ünsal, Gözde Özcan, Gülşen Karaaslan, Latife Pak ve Serap Aksoy katıldı.
Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halis Teker yaptığı açıklamada, Manisa'nın günden güne artan bir göç dalgası ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Bununla beraber Manisa'da kozmopolit bir yapının oluştuğunu belirten Teker, "Bütün bunlar beraberinde Manisa'da kenar mahalle olgusunu getiriyor. Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bu kenar mahalle olguyu ortadan kaldırmak için çeşitli kampanyalar düzenlemeye karar verdik. Bu kapsamda ilk olarak 'İhtiyaç Sahiplerini Giydiriyoruz' adıyla başlattığımız kampanya ile 300 aileye giysi yardımında bulunduk. Şimdi de 2 bin çocuğumuzu sevindirmek ve eğitimlerine katkıda bulunmak için oyuncak ve kitap kampanyası başlattık. Biz diyoruz ki, 'Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı bir olmalı birlik olmalı. Bizler bir bütünüz, birbirimize ihtiyacımız var. Çalsın barış türküsünü sazımız, telimiz de sevgi barış türküsü." dedi.
Bu gibi kampanyaların toplumsal sorumluluk gereği olduğuna işaret eden Teker, "Düne kadar üç tarafı deniz, dört tarafı düşman olan ülkemizde artık barış türküleri çalınmaya başlanıyor. Barış türkülerini hepimizin okuması gerekiyor. Bunun ülkenin dört bir tarafında duyurmak gerekiyor. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
CBÜ BESYO Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 4. sınıfta okuyan CBÜ Rengarenk Çalışma Gurubu öğrencileri ile ilgili basında çıkan haberleri okuduğunu söyleyen Teker, "Çalışmalarınızı basından takip ettim ve sizlerin de bu ülkenin geleceği olarak bu sürece katkı sağlamanızı istedim. 2 bin öğrencimizi sevindireceğiz. Sizlerden maddi bir beklentimiz yok sadece oyuncak ve kitapların dağıtımı sırasında bizlerle birlikte olmanızı istiyoruz. Bu vesile ile üniversite ile Manisa arasında da bir köprü kurmuş olacağız" dedi.
CBÜ Rengarenk Çalışma Gurubu sözcüsü Aslıhan Kahraman, projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kahraman, "Manisa Avrupa yatırım kentleri arasında yerini alan bir şehir. Böyle bir şehirde varoş, kenar mahalle gibi tabirleri hak etmiyor. Bizler de bu uğurda yapacağınız her türlü projede yanınızda yer alacağız" dedi.
Manisa Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu Koordinatörü Kenan Akdemir de Halis Teker'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.