29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar

Dünyaca ünlü arama motoru Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logosu ile büyük jest yaptı. Google'ın Türkiye sayfası ''www.google.com.tr'' adresine girenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logosu ile karşılaşıyorlar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logo büyük sevinç oluşturdu. Google'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logo

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar
Dünyaca ünlü arama motoru Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logosu ile büyük jest yaptı. Google'ın Türkiye sayfası ''www.google.com.tr'' adresine girenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logosu ile karşılaşıyorlar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logo büyük sevinç oluşturdu. Google'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel logosu Türkiye girişlerine özel bir uygulama. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta çoşku içerisinde kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını sitemizin ana sayfasından takip edebilirsiniz. Google'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı unutmadı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Google'dan süpriz bir logo (doodle) tasarımı geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması nedeni ile Google Türkiye güzel hediye ile bu günü kutladı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'de ve KKTC'de kutlamalar yapılacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Google'da logosunu değiştirerek katıldı. Google önemli günlere özel yaptığı logo çalışmasını bu sefer de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bazı illerde yağmur engeline de takıldı. İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılacak olan kutlamalar yağışın aşırı olması nedeni ile Pazar'a ertelendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili liderler açıklamalar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "sağduyu" çağrısında bulundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87. sini Türkiye ve KKTC'de kutlayacağız. Cumhuriyet artık 87 yaşında...29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili son dakika gelişmelerini ve diğer medya dosyalarını sitemizden takip edebilirsiniz.Dünyaca ünlü arama motoru Google, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel yapılmış logo ile büyük bir jest yapmış oldu. Google Türkiye sayfası www.google.com.tr'a girenleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel bir logo ile karşılıyor.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin ilan edilişinin 87. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutladıklarına işaret etti. Erdoğan açıklamasında şöyle dedi: "Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız."

Erdoğan, anlamlı duruşlarıyla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacaklarını ifade etti. Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlı olduklarını kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluş ideali olan hedeflerine daha yakın olduklarını işaret eden Erdoğan, mesajını şu sözlerle sürdürdü: "Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümseyen aziz milletimiz, birik ve beraberlik içerisinde, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın, tam bir hukuk devleti olma yolunda atılan köklü adımların da büyük payı vardır. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet özgürlüktür (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı)

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 87'nci yılını büyük bir gurur, onur, mutluluk ve geleceğe güvenle bakarak kutladıklarını ifade etti.Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Bayramının 87. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetin özgürlük olduğunu belirten Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet özgür, bağımsız birey yaratmaktır. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hâle getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Cumhuriyet toplumun değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet, uygarlaşmadır, çağdaşlaşmadır. Cumhuriyet çağdaş hukuktur. Cumhuriyet, uygarlık kültürünü topluma yaymaktır. Cumhuriyet sanatı ve sanatçıyı yüceltmektir. Cumhuriyet, ahlaki değerlere sahip çıkmak, toplumun ahlaki değerlerini yüceltmektir, Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. Cumhuriyet aynı zamanda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bilmek, okumak ve içselleştirmek demektir. Cumhuriyet onun içindir ki düşüncede genç olmaktır. Cumhuriyet aynı zamanda zulme ve işgale karşı baş kaldırmaktır. Bu inanç, düşünce ve anlayışla, mayasında özgürlük ve bağımsızlık ateşi bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimiz ile, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını taşıyan gazilerimizi, günümüzde Cumhuriyet ile Cumhuriyetin kazanımlarının korumaya kararlı olanları şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi adına saygıyla sevgiyle selamlıyorum."

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

Genelkurmay Başkanlığı, iki yıldır yapılan alternatif 29 Ekim resepsiyonuna bu yıl da devam ediyor. Türbana karşı duran asker tavrını da kendi resepsiyonunu devam ettirerek göstermiş oldu.

Merkez Orduevi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in vereceği resepsiyona, Kuvvet Komutanları ve Ankara Garnizonu'na bağlı subay ve astsubaylar katılıyor.

KÖŞK'TEN YARIM SAAT ÖNCE BAŞLAYACAK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in Merkez Orduevi’nde vereceği, Köşk’teki resepsiyondan yarım saat önce 19.00’da başlayacak 29 Ekim resepsiyonuna kuvvet komutanları ile Ankara Garnizonu’na bağlı subay ve astsubaylar davet edildi.

KOMUTA KADEMESİ ORDUEVİNDE OLACAK

Komuta kademesinin Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona katılmama olasılıklarının yüksek olduğu ifade ediliyor. Gül’ün kamuoyundaki türban hassasiyeti nedeniyle göreve geldiği 2007’den bu yana devlet protokolü için eşsiz ve sanatçılar için eşli resepsiyon uygulamasına bu yıl son vererek, teke indirmesi yeniden türban hassasiyetini gündeme getirmişti.

EŞLİ GELENLER İÇİN ALTERNATİF

Öğlen saatlerinde devlet protokolü için düzenlenen eşsiz resepsiyona katılan ancak akşam saatlerindeki eşli resepsiyona katılmayan askerler, 2008’den itibaren alternatif resepsiyon uygulaması başlatmıştı.


CUMHURİYET BAYRAMI

Gündüz herkes neşeli,
Şenlik olur akşamı.
Bayramların güzeli,
Cumhuriyet Bayramı.

Her bayramla bir tutmam,
Bu bayram, büyük bayram.
Yurtta üç gece, üç gün,
Eğlence var, şenlik var.

Işıklar yanar bütün
Dalgalanır bayraklar.
Her bayramla bir tutmam,
Bu bayram, büyük bayram


Necdet Rüştü EFE


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar   ATATÜRK'ÜN GERÇEK SESİNİ DUYDUNUZ MU ? ( TIKLAYINIZ)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar   TÖREN ANITKABİR'DE BAŞLADI - VİDEO İZLE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar  CUMHURİYET NEDİR ? CUMHURİYET NASIL İLAN EDİLDİ (TIKLAYIN)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar   29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI FOTO GALERİ (TIKLAYIN)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar  10. YIL MARŞI'NI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİRLERİ İÇİN TIKLAYIN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel logosu ve liderlerden mesajlar ATATÜRK'ÜN NUTUK'TAN SİLDİĞİ CÜMLE NEYDİ?