Vakıf Gureba'daki doktor tayinleri protesto edildi

Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin vakıf üniversitesine devredilmesinden sonra çeşitli illere tayinleri çıkarıla

Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin vakıf üniversitesine devredilmesinden sonra çeşitli illere tayinleri çıkarılan asistan doktorlar, basın açıklaması yaparak durumu protesto etti. Bazı asistanların zorla çalıştırılmak istendiğini bazılarının ise çeşitli illere tayin edildiğini belirten, Doktor Mehmet Ali Koç, hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Vakıf Gureba Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 30 asistan doktor, Vakıf Gureba Hastanesi'nin Vakıf üniversitesine dönüştürülmesiyle haklarında çıkan tayin kararını protesto etti. Basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getiren asistan doktorlar, tayin edilme ve zorla çalıştırılma baskısı ile karşı karşıya bırakıldıklarını belirtti.

Grup adına basın açıklaması yapan Doktor Mehmet Ali Malkoç, "Hekim arkadaşlarımızdan bazılarına burada kalmaları için baskı yapıldı. Bu baskıya maalesef Sağlık Bakanlığı da alet oldu. Uzman hekimlerin, hemşirelerin ve bir takım sağlık personelinin atamaları İstanbul'daki farklı hastanelere yapılırken, bu hastanenin yıllardır iş yükünü çeken, sayısız nöbetler tutan, nöbet ücretlerinin tamamını alamayan, yeri geldiğinde uykusundan özel hayatından feragat eden asistan arkadaşlarımız burada kalmak istemedikleri için Türkiye'nin çeşitli yerlerine çil yavrusu gibi dağıtılmıştır." dedi.

Sözleşmeli personel olmayı kabul etmediklerini belirten Malkoç, İstanbul Tabip Odası'nın desteği ile gerekli yasal süreci de başlatacaklarını kaydetti.