Yağmur yağdı böyle oldu

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış trafiği felç etti.

Yağmur yağdı böyle oldu
Marmara ve Ege'de kuvvetli sağanak yağış bir çok ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu, karayollarında ulaşımı aksattı. İstanbul'un bazı kesimlerinde trafik durma noktasına gelirken, kuvvetli poyraz Marmara'da deniz seferlerini iptal ettirdi.

İstanbul'da Başakşehir, Bağcılar, Bakırköy, Silivri ve Pendik'in de aralarında bulunduğu bazı ilçelerde gök gürültülü sağanak etkili oldu.

Cumhuriyet Bayramı töreni ertelendi
Yağış nedeniyle özellikle TEM otoyolu, E-5 karayolu ve bağlantı yollarında yoğun trafik yaşandı. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisi, İkitelli Basın Ekspres Yolu ile TEM Başakşehir ve Atatürk Havalimanı bağlantı yolu noktalarında trafik adeta durma noktasına geldi.

İDO BAZI SEFERLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle TEM, E-5 ve bağlantı yollarında yoğunluk yaşandı, TEM otoyolunun bazı kesimlerinde trafik durma noktasına geldi. İDO da dış hat seferlerini iptal etti. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, hava muhalefeti nedeniyle Bandırma-Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferi ile Bostancı-Armutlu, Bostancı-Bandırma, Kadıköy-Bursa ve Yenikapı-Bandırma dış hat seferleri karşılıklı olarak gerçekleştirilemeyecek.

POYRAZ DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Çanakkale'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Yetkililer, yağışın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Çanakkale ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, kentte etkili olan poyraz nedeniyle Kapatepe-Gökçeada ve Kepez Eceabat arasındaki seferlerin iptal edildiğini bildirdi.

Güney Marmara hattında ise Erdek-Balıklı, Balıklı-Avşa, Avşa-Ekinlik, Ekinlik-Marmara seferlerinin de karşılıklı olarak iptal edildiğini ifade eden yetkililer, diğer hatlardaki seferlerin normal olarak sürdürüldüğünü kaydetti. Yağışların, azalarak yarın da süreceği kaydedildi.

KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugünden itibaren yurdun kuzey ve batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini, sıcaklıkların ülke genelinde 4-8 derece azalacağını bildirdi. Çağlar, yurdun bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini açıkladı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, bugünden itibaren yurdun kuzey ve batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini, sıcaklıkların ülke genelinde 4-8 derece azalacağını bildirdi. Çağlar, yurdun bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiğini belirtti.

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına beklendiği uyarısında bulunan Çağlar, bugün yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Adana, Kahramanmaraş ve Hatay hariç tüm yurtta görüleceğini söyledi.

Yağışların bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçeleri, Muğla, Aydın, İzmir'in güney İlçeleri, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde çok kuvvetli olacağını belirten Çağlar, rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden saatte 50–65 kilometre hızla kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini bildirdi.

Uyarıda, ani sel, su baskını ve yıldırım riskine karşı tedbirli olunması istendi.

DENİZ ULAŞIMINA POYRAZ ENGELİ

Dün gündüz saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttıran Poyraz, Marmara'da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 55 şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan Poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahiline çevirerek demirledi.

Şarköy'de gemilerde bulunan personel, fırtına ve yer yer 2,5 metreyi aşan dalgalar ile gece başlayan sağanak nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

CUMHURİYET BAYRAMI YAĞIŞLI

Çağlar, Cumhuriyet Bayramında Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinin yağışlı geçeceğini, yağışların Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli olacağını söyledi. Mehmet Çağlar, bugünden itibaren beklenen hava durumuna ilişkin şunları kaydetti:

"Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sıcaklıklar ülke genelinde 4-8 derece azalacak. Yağışla birlikte azalan hava sıcaklığına bağlı olarak, bugün Trakya'nın yüksek kesimlerinde, Yarın günü Kütahya, Bilecik, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde görülecek yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, saatte 40–60 kilometre hızla kuvvetli ve fırtınaya yakın hızda esecek. Beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar ile poyraz fırtınası oluşturacak. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istiyoruz