İş Kur Elmadağ'da Meslek Kursları Açıyor

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde belediye ve İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) bünyesinde açılacak mesleki eğitim kurslarına üniversite desteği de verilecek.

Ankara'daki ilçeler arasında ilk defa İş-Kur üniversite öğretim görevlilerinin vereceği eğitimlerle Elmadağ'da istihdama yönelik kurslar düzenleyecek. Elmadağ Belediyesi, Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve İş-Kur arasında imzalanan protokolle ilçedeki vasıfsız gençler meslek öğrenecek. Bölgenin ihtiyaçlarına göre açılacak kursların ilk etabını muhasebe, büro yönetimi ve sekreterlik, modüler mobilya ile auto cad kursları oluşturacak. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, projede üniversitenin
desteğinin önemine işaret ederek, kurslarla ilçe halkının meslek sahibi olacağını söyledi.
Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şerbetçi, ilçede çevre ve sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre ilerleyen zamanlarda kursların düzenleneceğini ve buna göre eğitimlerin verileceğini belirterek, yüksekokul bünyesindeki akademisyenlerin önemli rol oynayacağını belirtti.
İş-Kur Ankara Müdürü Talip Altuğ da, Ankara'da işsizliğin düşürülmesinde meslek kurslarının önemine işaret ederek, protokolle belediyenin kursiyer tedarik etme, kayıtlar yapma, etkinlikler düzenleme ve başvuru noktası gerçekleştireceğini, yüksekokulun da öğretim görevlileri, meslek kursları ve dersler için gerekli teçhizatları karşılayacağını söyledi.