Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Budak, kefaletle tahliye edildi

İhale yolsuzluğuna ismi karıştığı iddiası ile geçen ay 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanan Erzurum İl Milli

İhale yolsuzluğuna ismi karıştığı iddiası ile geçen ay 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 50 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Sulh Ceza ve Birinci Asliye Ceza mahkemeleri daha önce 'kuvvetli suç şüphesi', 'dosyadaki gizlilik soruşturması', 'soruşturma sefasındaki delillerin karartılması' gerekçesiyle tahliye istemine ret cevabı vermişti. Budak'ın beşinci kez itiraz dilekçesini görüşen Erzurum Birinci Asliye Ceza Mahkemesi, 50 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

Milli Eğitim Müdürü Budak, tutuklu bulunduğu Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nden 17.00 sularında tahliye edildi. Budak'ı cezaevi kapısı önünde eşi, kızı, 6 yaşındaki torunu, Türk-İş 9. Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Pasinler eski Belediye Başkanı Selami Teymur ile çok sayıda eğitimci ve dostları karşıladı. Saatler öncesinden cezaevi önüne gelenler tek sıra halinde dizilerek Budak'ı alkışla karşıladı. Karşılama töreni esnasında gözyaşlarını tutamayan Budak, "Badireli günler geçti. Bu kader de varmış. Ciddi iftara ile karşıyayım. İsnat edilen olayla ilgim yok. Yargı süresince gerçek ortaya çıkacak. Destek olan aileme, eşime, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Milli Eğitim camiasının başını eğdirecek bir işim olmadı. Ben beyaz bir kâğıt kadar temizim. Dürüst ve namuslu olduğuma inanıyorum. Bu da hayatımın yaşaması gereken bir olayıymış." dedi. Budak daha sonra kalabalık konvoy eşliğinde evine gitti.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 2 Eylül günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 8 aylık takip sonucu İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde yürütülen bir soruşturma kapsamında sahte belge düzenleyerek kamu kurumunu dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınmış, aynı gün çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.