Uşak'ta Avrupa Birliği Uyum Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Uşak'ta AB Uyum, Danşıma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Özdemir Çakacak; Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini Cumhuriyetin kurucu felsefesi doğrultusunda bir modernleşme projesi olarak kabul ettiğini söyledi

Uşak'ta Avrupa Birliği Uyum Danışma Ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı
Uşak'ta AB Uyum, Danşıma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Vali Özdemir Çakacak; Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini Cumhuriyetin kurucu felsefesi doğrultusunda bir modernleşme projesi olarak kabul ettiğini söyledi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleltirilen toplantıya Vali Özdemir Çakacak'ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Garnizon Komutan Vekili Osman Tobbaş, Belediye Başkan Vakili Mustafa Gündüz, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürlerleri ve davetliler katıldı. Vali Çakacak, konuşmasında Türkiye'nin AB süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AB sürecinde yapılan reformların Türk halkının çağdaş standartlara ulaşmasına imkan sağladığını, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinde önemli kazanımlar gerçekleştiğini ifade eden Vali Çakacak, ''Türkiye AB Üyeliğini Cumhuriyetin kurucu felsefesi doğrultusunda bir modernleşme projesi olarak kabul etmiştir. Bu doğrultuda ilimizde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Uşak hem bir tarım ve hayvancılık şehri, hemde sanayi bölgeleriyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan bir kent. AB sürecinde yapılan reformlarla üretimde de AB standartlarına yakaladık. İlimizdeki firmalar AB ülkeleriyle rekabet edecek seviyededir. İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanlarında yapılan siyasi reformlar tam üyelik sürecimizin en önemli unsurlarından biridir. Önemli olan ülkemizin çıkarları ve halkımızın refah ve mutluluğunun saygınlığının artmasıdır''dedi.
Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir ise toplantıda yaptığı konuşmada AB sürecinin uzun bir süreç olduğunu söyledi. Bu sürecin, ekonomik ve siyasal reformlar anlamında Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını da ifade eden Cangir, süreç içinde Türkiye'de her alanda yaşam standartlarının yükseldiğini öne sürdü.