Gümüşhane Turizm Lisesi'ne 'Işıl Restaurant'

Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde Aydın Doğan Vakfı'nın katkıları ile kurulan servis atölyesi törenle açıldı.

Okulda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Meteoroloji İstasyonu Müdürü Nazım Kul ve Gümüşhane eşrafından vatandaşlar katıldı.
Törende atölye ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Hüseyin Türkfiliz, Bordum'da Gümüşhaneli işadamı Aydın Doğan'a ait olan bir kulüpte staj yapan öğrencilerin Aydın Doğan ile görüşme fırsatı yakaladıklarında illettikleri bu talebin kabul edilmesinden dolayı öğrenciler ve okul yönetimi adına işadamı Aydın Doğan ve vakıf yöneticilerine teşekkür etti.
Türkfiliz, öğrencilerin servis atölyesinde yapacakları uygulamalarla gelecek yıldan itibaren sektörde daha donanımlı ve daha hazırlıklı olarak çalışacaklarını ifade etti. Açılış töreninin ardından okulda öğrenciler tarafından hazırlanan menü konulara ikram edildi. "Işıl Restaurant" adı ile öğrencilerin eğitim görecekleri atölye için vakfın yaklaşık 25 bin TL bağışta bulunduğu belirtildi.