Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Gökalp: Türkiye yakın gelecekte 70 liraya et yiyecek

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de et fiyatlarının yakın zamanda 60-70 TL'ye yükseleceğini iddia etti. Gökalp, AK Parti hük

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'de et fiyatlarının yakın zamanda 60-70 TL'ye yükseleceğini iddia etti. Gökalp, AK Parti hükumetinin kendisine yetki vermesi durumunda et sorununu 15 gün içerisinde çözeceğini savundu.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki öğrencilerin talebi üzerine konferans vermek için Antalya'ya gelen eski Bakan Gökalp, MHP il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Gökalp, hükumete yüklendi. AK Parti hükumetinin izlediği yanlış politikalardan dolayı son günlerde et fiyatlarının yükselişte olduğunu öne süren Hüsnü Yusuf Gökalp, Türkiye'deki et fiyatlarının AB ülkelerine göre kat kat fazla olduğunu ifade etti. Gökalp, Avrupa'daki et fiyatlarının 4, 5, 6 ve 8 euro civarında, Türkiye'de ise 19 euroya kadar çıktığını söyledi.

Et fiyatlarının yakın gelecekte 60-70 TL'ye kadar çıkacağını iddia eden Gökalp, "Gelecek yılda Türkiye'de buğday sıkıntısı yaşandığı için halkımız ekmek kuyruklarına girmeye başlayacak. AB, Türkiye'ye üretmeyin diyor. AK Parti hükumeti de bunların sözlerini dinliyor." dedi.

Et fiyatlarındaki artışı durdurmak için hükumetin hayvan üreticilerine yem parası desteği vermesini öneren Gökalp, şunları söyledi: "Türk üreticilerinin desteklemesine ihtiyaç var. 2004 yılında Türkiye'de 1 milyonu aşkın gebe düve kesildi. O düvelerin karınlarında yavruları vardı. O manzaraları görünce içim parçalandı. Yanlış izlenilen politikalardan dolayı yurt dışından hayvan ithalatına maruz kaldık. Bana yetki versinler ben 15 gün içerisinde Türkiye'de et sorununu çözerim." diye konuştu.