Çanakkale'de ekmeğe yılbaşına kadar zam yok

Yaklaşık üç yıldan beri artmayan ekmek fiyatlarına zam konusunda çekimser olduğunu kaydeden Çanakkale Ekmek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Parlak

Yaklaşık üç yıldan beri artmayan ekmek fiyatlarına zam konusunda çekimser olduğunu kaydeden Çanakkale Ekmek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Parlak, yılbaşına kadar zam düşünmediklerini söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın açıklamasıyla hararet kazanan ekmeğe zam tartışmasında, Çanakkale'de de karmaşa devam ediyor. Balcı, yüzde 15'in üzerinde olmamak kaydıyla zam kararı aldıklarını açıklamış, buna tepki gösteren TESK ise zam yapma yetkisi olmadığını vurgulamıştı. Bu gelişmelerin ardından Çanakkale'de de zam konusu gündeme geldi. Geçen hafta fırıncıların kendi aralarında zammı konuştuğu ve çıkan oranı sözlü olarak Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş'e bildirdiği iddiası ortaya atıldı. Çanakkale Ekmek Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Parlak ve İş ise kendilerine teklif hazırlayan fırıncıların gelmediğini söyledi. Çanakkale'nin ekmeğinin büyük bölümünü ürettiklerini vurgulayan Nihat Parlak, kendisininde zammı düşünmediğini ve yılbaşına kadar bekleyeceğini kaydetti. Yılbaşında da maliyetlere bakarak bir karar vereceklerini belirtti.