Ankara Modern Kültür ve Sanat Merkezi'ne kavuştu

Cern Modern Sanatlar Merkezi'nin resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti. Günay, galerinin Ankara'nın kültür y

Cern Modern Sanatlar Merkezi'nin resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti. Günay, galerinin Ankara'nın kültür yaşamını geliştiren ve değiştiren bir mekan olacağını belirtti.

Açılışa Bakan Günay'ın yanı sıra, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve davetliler katıldı. Mekanın Ankara'nın kültür yaşamına katkıda bulunacağını kaydeden Günay, "Burası birkaç yıl önce bu tür etkinliklere ev sahipliği yapsın diye hayal ettiğimiz oldukça büyük eksiklikleri olan bir mekandı. Hala alt yapıyla ilgili bazı sorunlarımız var. Ama bu arada Ankara'nın kültür yaşamına, sanat yaşamına çok güzel adımlar, başlangıçlar geliştirdiğimiz bir mekana dönüştü. Burada çeşitli disiplinlerden sanat etkinlikleri düzenlenebiliyor ve sanıyorum ki Ankara'nın kültür yaşamını geliştiren, değiştiren bir kültür vahasına, vadisine bu mekan dönüşecek" dedi.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Bakan Günay'a sergilenen eserlerin yer aldığı katalog ile başak motifli tabak hediye etti. Açılışın ardından Bakan Günay, fuarda gerçekleştirilen ilk resmi sergi olan Ziraat Bankası Yüzyıl Sergisi'ni gezdi.