Almanya Büyükelçisi Cuntz: Dünyanın en eski yerleşim yeri Göbeklitepe'ye ilgi daha artacak

Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Önümüzdeki dönemlerde dünyanın en eski yerleşim yeri Göbeklitepe'ye olan ilginin daha artacağını belirterek, "Tüm dü

Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Önümüzdeki dönemlerde dünyanın en eski yerleşim yeri Göbeklitepe'ye olan ilginin daha artacağını belirterek, "Tüm dünya basınında geniş yer alan dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'ye olan ilgi her geçen gün artıyor." dedi.

Şanlıurfa'ya gelen Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Şanlıurfa ile Almanya'nın Karlsruhe şehrinin kardeş il olabileceğini söyledi. Göbeklitepe Resim Sergisi'ni gezen Almanya Büyükelçisi Cuntz, Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt'ten eserler hakkında bilgi aldı.

Belediye başkanlık makamında, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir süre görüşen Almanya Büyükelçisi, ziyaret anısına Fakıbaba'ya üzerinde 'Biz Birlikteyiz, Türkiye-Almanya' yazılı bir forma ile Federal Almanya'nın simgesi olan bir arma hediye etti.

Almanya Büyükelçisi Cuntz'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Fakıbaba ise Cuntz'a mırra takımı ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak broşür ve kitaplardan oluşan bir hediye paketi takdim etti.

Sergi çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cuntz, dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'nin gerek Alman basında gerekse dünya basınında geniş yer aldığına dikkat çekti. Türkiye'ye Almanya'dan yılda 4,5 milyon turist geldiğini hatırlatan Büyükelçi Cuntz, büyük bir çoğunluğun Göbeklitepe'yi bildiğini, bu yüzden burayı ziyaret ettiğini söyledi.

GÖBEKLİTEPE INTERNATIONAL DERGİSİ'NE KAPAK OLACAK

Önümüzdeki dönemlerde Göbeklitepe'ye duyulan ilginin daha da artacağı mesajını veren Almanya Büyükelçisi Cuntz, "Göbeklitepe, yakın bir zamanda International Dergisi'ne kapak olacak. Tüm dünya basınında geniş yer alan dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Biz de bu kapsamda Almanya-Türkiye dostluğunun daha da pekiştirilmesi adına 'Kardeş Şehir' uygulamaları üzerinde görüş alışverişinde bulunuyoruz." dedi.

Şanlıurfa Belediyesi'ni ziyaretinden dolayı Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'a tekrar teşekkür eden Başkan Fakıbaba, Almanya'nın Karlsruhe kentiyle Şanlıurfa'nın kardeş şehir olabileceğini ifade etti.