Alman Büyükelçi Dr. Cuntz Şanlıurfa'da

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Alman Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz, valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Belediye Sergi Salonu'nda açılan Göbeklitepe Resim Sergisi'ni gezen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Cuntz, Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof.Dr. Klaus Schmidt'ten tarihi eserler hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanlık makamında, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir süre görüşen Dr. Eckart Cuntz, ziyaret anısına Başkan Fakıbaba'ya üzerinde "Biz Birlikteyiz Türkiye-Almanya" yazılı bir forma ile Federal Almanya'nın simgesi bir arma
hediye etti.
Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz'un ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba ise, Büyükelçi Cuntz'a mırra takımı ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak broşür ve kitaplardan oluşan bir hediye paketi takdim etti.
Sergi çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cuntz, dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'nin gerek Alman basınında gerek dünya basınında geniş yer aldığına dikkat çekti. Türkiye'ye Almanya'dan yılda 4,5 milyon turist geldiğini hatırlatan Büyükelçi Cuntz, büyük bir çoğunluğun Göbeklitepe'yi bildiğini bu yüzden burayı ziyaret ettiğini söyledi. Önümüzdeki dönemlerde Göbeklitepe'ye duyulan ilginin daha da artacağı mesajını veren Alman Büyükelçi Cuntz, şöyle konuştu: "Göbeklitepe, yakın bir
zamanda Internatıonal Dergisi'ne kapak olacak. Tüm dünya basınında geniş yer alan dünyanın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Biz de bu kapsamda Almanya-Türkiye dostluluğunun daha da pekiştirilmesi adına Kardeş Şehir uygulamaları üzerinde görüş alışverişinde bulunuyoruz."
Şanlıurfa Belediyesi'ni ziyaretinden dolayı Dr. Eckart Cuntz'a tekrar teşekkür eden başkan Fakıbaba, Almanya'nın Karlsruhe kentiyle Şanlıurfa'nın kardeş şehir olabilecekleri müjdesini verdi.
(MD-HO-Y)