Ağrı Valiliği, bağımlılık yapıcı maddeleri masaya yatırdı
Ağrı Valiliği bünyesinde geçen sene kurulan 'Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Kurulu' toplanarak çözüm önerilerini görüştü.
Valilik
Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Murat Güven başkanlığında bir araya gelen ve kentteki tüm kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edileceği ve bu konuda nelerin yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında kurul tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen madde kullanımının ve bağımlılığın son yıllarda toplumda özellikle gençlerin arasında yaygınlaşmaya başladığı belirtildi.
Geleceğin teminatı olan gençliği madde kullanımına başlamadan bilinçlendirmek ve madde kullanımını engellemenin Ağrı'da yaşayan tüm vatandaşların temel görevlerinden birisi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, bu nedenle ilde uyuşturucu suçuna karşı en ufak bir taviz vermeden, sıfır toleransla, toplum ve tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak, hep birlikte mücadele etmek gerektiği kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi: ''11 Şubat 2010-31 Aralık 2011 tarihlerini kapsayan dönem içerisinde tüm kuruluşlara rehberlik edecek olan Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Eylem Planı, 11 Şubat 2010 tarihinde valilik makamının oluru ile hazırlanarak yürürlüğe girmiş ve bu yerel eylem planı doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir. Madde kullanımı ile mücadelede pek çok kuruma olduğu gibi medyaya da büyük roller düşüyor. Bu doğrultuda medyada yer bulan madde ve madde kullanımı ile ilgili haber ve programların, hassasiyetle planlanıp doğru bir biçimde verilmediği takdirde hedef kitle üzerinde merak uyandırarak olumsuz etkilere yol açabileceği bilinen bir gerçektir. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığım İzleme Merkezi (TUBİM) ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından hazırlanan ve kurul üyelerine dağıtılan 'Madde ve Madde Kullanımı ile Mücadelede Görsel ve İşitsel Medyanın Rolü' isimli kılavuz kitapçık ile madde kullanımı ve mücadelede güç birliği, yapıcı ve bilgilendirici bilimsel yaklaşım, farkındalığın artırılması ve destekleyici çözümleri içeren bir yayın politikasının ana hatlarının oluşturulması hedeflenmektedir. Madde kullanımı ile mücadelede başarıya ulaşmak için ilgili her kurumun iş birliği halinde ve aynı kararlılıkla soruna hassasiyet göstermesi gerektiği, görsel ve işitsel medya görevlilerinin de bu konuda gerekli fedakârlık ve özveriyi gösterecekleri ümit edilmektedir."