Sınır'daki Eski Cezaevi, Spor Salonu Oldu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki eski cezaevi, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından spor salonuna dönüştürüldü.

Duvarları sarı-lacivert renkler ile boyanan Saran Kapalı Spor Salonu'nun açılışı Vali Muammer Türker, Saddetin Saran, Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, BDP'li Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve kurum amirleri tarafından yapıldı. Cumhuriyet mahallesindeki spor salonunun açılması sınırdaki gençleri de sevindirdi. Gençler iş adamı Saran'ı "Saran Başkan Fenerbahçe şampiyon" tezahüratlarıyla karşıladı. İlçedeki gençler spor salonundaki ilk basketbol maçını Vali Türker ile Saran ile birlikte oynadılar.
Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'nde 1985 yılında yaptırılan ve 2004 yılında kapatılan tek katlı binadan oluşan cezaevi, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran tarafından kapalı spor salonuna dönüştürüldü. Spor salonunun dış ve iç duvarları ile zemini Fenerbahçe'nin sarı-lacivert renkleri ile boyandı.
Törende konuşan Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, iş adamı Sadettin Saran tarafından yapılan spor salonu ile çocukların spora teşvik edildiğini belirterek, katkılarından dolayı iş adamına teşekkür etti. Saran ise Çukurca'da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, öz geçmişi ile ilgili bilgiler verdi. Saran, "Sizden isteğim kötü alışkanlıkların başı olan sigaradan uzak durun. İlçede sizlerin aranızda olmak beni mutlu etmiştir. Ayrıca 23 Nisan da 20 öğrenciyi İstanbul'da misafir edeceğiz" dedi.
Hakkari Valisi Muammer Türker de Saran'a teşekkür etti. Türker, "Burası Türkiye'nin sıfır noktasıdır. Bu bölge hakikaten mağduriyetleriyle ön plana çıkan bir yer. İnsanların fakir olması, geçmişte çekilen sıkıntıların büyük olması maalesef bu bölgeyi geri bıraktı. Devletin imkanlarıyla istenilen noktaya gelmesi mümkün değil. O yüzden iş adamlarımızın bu bölgeye özel ilgi göstermesi gerekiyor. Sayın Saran ve ekibine çok teşekkür ederiz. Tam kadro olarak bugün aramızdalar. Hakkarili çocuklar çok zeki.
Bunun en güzel örneğini biliyorsunuz, bugüne kadar SBS ve ÖSS de hep Türkiye sonuncusu olan Hakkari geçen yıl sınavlarda gösterdiği başarıyla gördük. Demek ki küçük projelerle çok güzel başarılar elde edilebiliyor" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Türker ve Saran, gençler arasında oynanan basketbol gösteri maçının başlama startını verdi. Gösteri maçının ardından Saran, ellerinde Fenerbahçe bayraklarıyla bekleyen çocukların ellerindeki bayrakları imzaladı. Çocuklar da, 'Saran Başkan, Fenerbahçe şampiyon' tezahüratları yaptılar. Vali ve Saran, daha sona Kaymakam Öztin'le birlikte belediye bahçesinde yemek yedikten sonra ilçeden ayrıldı.