Sahan, İçli Köfteye Türkiye'yi Temsil Etti

Fransa'nın başkenti Paris'te bu yıl 24.'sü düzenlenen ve 185 ülkeden 5 bin 600 firmanın katıldığı SIAL 2010 Uluslararası Gıda Fuarı'na katılan Sahan damga vurdu.

Sahan, İçli Köfteye Türkiye'yi Temsil Etti
1964'ten beni düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarları arasında yer alan ve bu yıl 24. kez kapılarını dünya ülkelerine açarak 185 ülkeden 5 bin 600 firmanın katıldığı The Global Food Marketpalace Fuarına katılan Sahan, donmuş içli köftesiyle dünya yemekleri arasında bir numara olduğunu bir kez daha kanıtladı. Geçtiğimiz hafta Paris'te gerçekleşen fuara Gaziantep'in meşhur içli köftesiyle katılan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Global Food Marketpalace Fuarı sektöründeki dünyanın en büyük gıda fuarları arasında gelmektedir. Bu yıl fuara yaklaşık 185 ülkeden toplam 5 bin 600 firma katılmıştır. Sahan olarak bizler de donmuş içli köfteyle katıldık. Gıda endüstrisinin en büyük buluşma yeri olarak gösterilen ve SIAL Dünya Gıda Fuarı olarak bilinen fuarda ülkemizi ve Gaziantep'i temsil etmek çok güzel bir duygu oldu. Geçen yıl piyasaya sürdüğü dondurulmuş Türk yemekleri ile büyük beğeni toplayan Sahan'ın dondurulmuş içli köftesi de her ülkeden bir ürünün seçildiği 'En beğenilen donmuş ürünler' arasında Türkiye adına sergilendi" dedi.
Donmuş yemeklerin ihracatıyla Türkiye'nin büyük paralar kazanabileceğine dikkat çeken Tahir Tekin Öztan, ''Türk mutfağı dünyanın 3. büyük mutfağı, ama bundan faydalanamıyoruz. Türkiye'nin dünyaya tanıtımında en büyük rol yemekten geçer. Bunu, döviz kazanmaya çevirmeliyiz. İlk defa biz Türk yemeklerini dondurup ve bunun üzerinden para kazanmaya başladık. İran ile distribütörlük sözleşmesi yaptık. Avrupa'dan, özellikle Yunanistan, İtalya ve Almanya'dan çok istek var. Fakat, Avrupa'ya işlenmiş et çıkışı yasak. Şu anda et ithalatı serbest bırakıldıysa bunun ihracatı da serbest bırakılmalı. Bu konuyla ilgili yetkililerden ilgi bekliyoruz'' diye konuştu.
Dondurulmuş yemek ihracatında büyük potansiyel olduğunu belirten Öztan, ''Biz ilk etapta yıllık 10 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. Bu başlangıç. Türkiye bu sektörden çok iyi para kazanabilir. Çok bakir bir sektör'' şeklinde konuştu.