Kasif Kobi'lere Eğitim Ve Danışmanlık Hizmeti Verecek

'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından uygulanan 'KOBİ Danışmanlığı Projesi' tanıtım toplantısı Samsun'da yapıldı

Kasif Kobi'lere Eğitim Ve Danışmanlık Hizmeti Verecek
'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından uygulanan 'KOBİ Danışmanlığı Projesi' tanıtım toplantısı Samsun'da yapıldı.
KASİF Başkanı Osman Reis, 'KOBİ Danışmanlığı Projesi' tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli problemlerinden birinin 'kayıt dışı istihdam' olduğunu belirterek, söz konusu proje ile KOBİ'lerin rekabet gücünün arttırılması suretiyle kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine ve kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda bilinç düzeyinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Reis, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' geliştirilmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. KASİF olarak 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' kapsamında sunduğumuz 'KOBİ Danışmanlığı Projesi' kabul edilerek Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ile sözleşme imzalanmıştır. 12 ay sürecek olan projenin toplam bütçesi 293 bin euro olup, bu tutarın 29 bin 300 euroluk kısmı KASİF'in eş finansman katkısıdır. Federasyonumuz KASİF tarafından yürütülen proje ile; Samsun'daki KOBİ'lerin rekabet gücünün arttırılmasına, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda bilinç düzeyinin geliştirilmesine ve kayıtlı istihdamın teşvik edilmesine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz" dedi.
Projenin üç amacının bulunduğunu belirten Reis, "Bu amaçlardan birincisi Samsun'da imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lere satış ve pazarlama, dış ticaret, yönetim ve organizasyon, iletişim konularında 132 saat eğitim vererek işletmelerin yönetim ve organizasyon kapasitesinin gelişmesine katkı sağlamak. İkinci olarak ise; KOBİ'lere mevcut kredi, hibe ve desteklerden yararlanma sürecinde danışmanlık yaparak işletmelerin rekabet güçlerinin artmasına katkı sağlamaya çalışacağız. Bunun için Federasyonumuz KASİF tarafından görevlendirilen 'KOBİ Danışmanları' firmalara ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sunacaktır. Böylece kayıtlı istihdamı destekleyen KOBİ'lerin bir taraftan yönetim ve organizasyon kapasitesinin gelişmesine, diğer taraftan da devlet desteklerinden, hibe ve fonlardan daha fazla yararlanarak rekabet güçlerinin artırılmasına katkı vereceğiz. Son olarak ise 2008 yılı verilerine göre kayıt dışı istihdam oranın yüzde 65.5 olarak gerçekleşen Samsun'da yerel kampanya düzenleyerek kayıtlı ekonomi ve kayıtlı istihdamın artırılması ve kayıt dışı kesimin küçülmesi hususunda bilinç oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflenmekteyiz" diye konuştu.
KASİF tarafından yürütülen projeye Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı olarak destek verdiği belirtildi.