Hsyk Üyeliğine Seçilen Aydın'a Veda Şöleni

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Ovakent kasabasında hemşehrileri tarafından kendisi için düzenlenen veda şenliğine katılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Aydın, böyle bir uğurlama hayal etmediğini, kendini evinden ayrılıyor gibi hissettiğini söyledi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi Ovakent kasabasında hemşehrileri tarafından kendisi için düzenlenen veda şenliğine katılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Aydın, böyle bir uğurlama hayal etmediğini, kendini evinden ayrılıyor gibi hissettiğini söyledi.
Ovakent Belde Belediyesi'nin düzenlediği veda şenliğine, Belediye Başkanı Ethem Murat, Yimpaş Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan, Boğazlıyan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte teşekkür konuşması yapan HSYK üyesi Ali Aydın, "Her zaman aranızda olduk. Rabbimizin bizim için takdir ettiği, tayin ettiği kaderi şüphesiz yaşamak zorundayız. Her şeyin bir imtihan olduğunun açık bilincindeyiz. Makamlar, mevkiler, avukatlık, baro başkanlığı, HSYK üyeliği hepsi birer
imtihan. Ama asıl imtihan bugün burada yaşanıyor. İnşallah bu sevgiye, bu muhabbete, bu kucaklamaya karşı mahcup olmayız. Sizler buraya teşrif ettiniz. Ben hakikaten böyle bir uğurlama hayal etmemiştim. Evimden ayrılıyor gibiyim. Ama emin olun hep burada beraber olmaya devam edeceğiz. Bu topraklara can borcumuz vardır. Sizlerin bu muhabbetine, beklentisine borcumuzu en iyi şekilde ödememiz gerekir" dedi.
Bir insanın yalnız başına yüksek makamlara geldiğinde yapabileceği pek fazla bir şey olmadığını ifade eden Aydın, hemşehrilerinden geldiği görevde destek isteyerek, "İnşallah desteğinizle, özellikle dualarınızla altından kalkamayacağımız hiçbir yük olmadığını düşünüyorum. Eğer siz bugün burada olduğunuz gibi bize destek verirseniz, bizi orada kendi halimize bırakmazsanız, biz de güzel şeyler yapmaya gayret ederiz" şeklinde konuştu.
Hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını söyleyen Aydın, "Hemşehrilerimle beraber dostlarımın, kardeşlerimin burada gösterdikleri sevgiye bir cevap bulamıyorum. Çok büyük bir hüznü, çok büyük bir sevinci ve çok büyük bir gururu yaşıyorum. Bütün hemşehrilerime bu manada böyle bir programı düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.
Ovakent'in çok büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Yimpaş Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan ise, "Ovakent'ten yetişen Avukat Ali beyin HSYK üyeliğine seçilmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Gerçekten Ovakent halkı bugün mutlu, onurlu, gururlu bir gün yaşıyor. Bizler, Ali beyin bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından davul-zurna eşliğinde halaylar çekilerek, oyunlar oynandı.
(SEF-MÇ-CC-Y)