Gkv'li Yağmur Aşar, Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından Adana Atatürk Yüzme Havuzları Kompleksi'nde yapılan yarışmaya katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) öğrencisi Yağmur Aşar, Türkiye ikincisi oldu.

Gkv'li Yağmur Aşar, Türkiye İkincisi Oldu
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye şampiyonasının ilki Mersin'in Anamur ilçesinde, ikincisi Kırşehir'de gerçekleştirilmiş, her iki elemede de Aşar kardeşler elde ettikleri başarıyla gözleri üzerlerine çevirmişti. Seçmelerin son ayağı Adana'da gerçekleştirilince Aşar kardeşler burada da üstün başarı göstererek Türkiye ikinciliğini elde ettiler. Adana'da düzenlenen yarışmaya katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Fen Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Yağmur Aşar ve Kaşıbeyaz İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Kamil Aşar, kendi kategorilerinde gösterdikleri yüksek performansla Türkiye ikinciliğini elde ettiler.
13-14 Yıldızlar C Grubu'nda yarışan GKV'li Yağmur Aşar aldığı sonucu değerlendirirken, "Yarışma sırasında çok heyecanlandım. Gaziantep adına kulaç atarak bu sonucu elde ettim. Önümüzdeki yarışlarda Türkiye birincisi olabilmek için gerekli önlemleri alacağım. Gaziantep Gençlik Spor Kulübüne, değerli antrenörüme, GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenleriyle arkadaşlarıma ve daima yanımda olan anne ve babama bana verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kardeşim Kamil de bu yarışlarda yıldız E kategorisinde 9-11 yaş grubunda yarıştı. O da benim gibi Türkiye ikincisi oldu. Onunla da gurur duyuyorum" dedi.
Küçük yaşına rağmen büyük bir başarıya imza atan Kamil Aşar da, "Yüzme sporunu çok seviyorum. Ablamı kendime örnek alıyorum. Türkiye derecesi yapmak çok güzel bir duygu" diye konuştu.
Adana'da düzenlenen pentatlon Türkiye şampiyonasına 10 ayrı kategoride toplam 269 yarışmacı katıldı.