Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Hakkımızı aramak için sonuna kadar mücadele edeceğiz

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memur maaş zamlarıyla ilgili haklarını sonuna kadar

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, memur maaş zamlarıyla ilgili haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

Yokuş, "Uzlaştırma Kurulu kararlarına rağmen istediği verilmeyen memurların haklarını almak için mücadele edeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Türk Büro-Sen Bursa Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu için Bursa'ya gelen Yokuş, 2011 yılı toplu görüşme sürecinin, Uzlaştırma Kurulu kararlarının değerlendirilmesiyle son bulduğunu kaydetti. Yokuş, şöyle dedi:

"Uzlaştırma Kurulu, toplu görüşmenin yetersiz olduğunu ve Türkiye Kamu-Sen'in haklılığını ortaya koydu. Kurul, taban aylığına zam yapılması gerektiğini belirtti. İlk altı ay için 16 lira, ikinci altı ay için ise 12 lira olmak üzere toplamda 38 lira olacaktı. Yani yıllık 324 lira olması gerekiyor. Taban aylığı zammı memurun sadece çalışırken faydalandığı hak olmayacaktı. Emekli ikramiyesi ve maaşlarına da katkı sağlayacaktı. Hükümet, Uzlaştırma Kurulu kararlarını tanımayarak hakem heyetine karşı gelmiştir. Sendika olarak bunun hak olduğunu düşünerek, özellikle Anayasa değişikliğinden sonra, hukuka başvurduk. Uzlaştırma Kurulu kararlarına rağmen istediği verilmeyen memurların hakkını almak için mücadele edeceğiz".

Yokuş, sert bir üslupla hükümeti de eleştirdi. Türkiye'de korku imraratorluğu kurulmak istendiğini öne süren Yokuş, telefon dinlemelerin hukuksuzluğuna dikkat çekti.