Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci:

Kayseri Türk Sağlık-Sen Şubesi, 4'üncü olağan kongresini gerçekleştirdi

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci:
Kayseri Türk Sağlık-Sen Şubesi, 4'üncü olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının sorunlarından bahsederek, hükümetin sandıklaşmanın gücünün azaltma çabasında olunduğunu savundu.
İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen 4'üncü olağan kongreye Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Şube Başkanı Ünal Polat, MHP İl Başkan Yardımcısı, Kamu Sen İl Başkanı, şube kurucularından Mazhar Gündoğdu ve sendika üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Fikret Özgün başkanlığındaki divan kurulu gündem maddelerini sıraladı. Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ünal Polat, sağlık çalışanlarının adaletsizlikle karşılaştığını ve tam gün yasasının çıkmaz bir hale geldiğini belirterek, "Tam gün yasasıyla döner sermaye hükümleri iptal edilmiştir. Çalışan sorunlarını öncelik olarak görmeyen sağlık çalışanları adeta zulüm altında çalışmaktadır" dedi.
Ardından kürsüye çıkan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi kurucuları arasında yer alan Mazhar Gündoğdu, Türk Sağlık-Sen mücadelesinin bir demokrasi mücadelesi olduğunun altını çizerek, "Mevcut siyaset, demokrasiyi sakız gibi çiğneyerek yok etmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.
Kongre gerçekleşmeden önce son olarak konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, sendikalılar olarak uluslararası formlarda evrensel olarak toplu grev hakkı istediklerini belirtti. "Hükümet sendikalaşma gücünü azaltmak istiyor" diyen Kahveci, 12 Eylül'de yapılan referandumun ardından yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen uyum yasasının hala parlamentoya girmediğini söyledi.
Konuşmaların ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen kongrede, tek listeyle Ünal Polat ve yönetimi seçildi.