Kredi kartıyla ilk konut satışı dün yapıldı

Aplus Gayrimenkul Fuarı, dün sabah saatlerinde bir  ilke sahne oldu. Daha önce, fuarda kredi kartıyla sa...


Aplus Gayrimenkul Fuarı, dün sabah saatlerinde bir  ilke sahne oldu. Daha önce, fuarda kredi kartıyla satış gerçekleştireceğini açıklayan Teknik Yapı, tanıtımını yaptığı Evora projesinde kredi kartıyla ilk satışı dün yaptı. Şirket, ayrıca fuara özel 100 konut için yüzde 5 oranında indirim yapıyor. Fuara özel başlattıkları kampanyanın ilgi gördüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Evora'nın aslında 'ev orada'nın kısaltması anlamına geldiğini kaydederek, "20 bin metrekarelik projeyi Samandıra'da Fenerbahçe Spor Tesisleri'nin yanındaki arsada gerçekleştireceğiz. Bu Fenerli arkadaşlar için iyi bir durum. Ama Galatasaraylı ve Beşiktaşlı arkadaşlar da gözlerini Fenerbahçe'nin üzerinden ayırmaz" dedi.
Projeyi doğa ile özdeş ve modern hayatın özelliklerini taşıyan yeni bir tasarım olarak nitelendiren Durbakayım,  kapalı bir küpün, tüm cephelere açılmış halini gösterecek şekilde tasarımı yapılan Evora'nın, yumuşak kıvrımlarıyla huzurlu hayatı simgelediğini kaydetti. Durbakayım, projede fiyatların ve ödeme koşularının da aynı şekilde akılcı seviyelerde olduğunu ifade etti.  20 bin metrekarelik arsanın sadece 4 bin 645 metrekaresinin inşaata ayrılacağını dile getiren Durbakayım, alanın yüzde 75'ten fazlasının yeşilliğe ayrılacağını vurguladı. 

Çatılar da yeşil alan
Konut olarak yükselen binaların yüzde 50'sinin çatısında da yeşil alan olacağına işaret eden Durbakayım,  "Bu nedenle, toplam yeşil alanın genel proje içindeki payının yüzde 85 olduğunu söylemek daha doğru olur" diye konuştu. 

'Verdiğimiz sözü tuttuk'
Diğer yandan bu yıl için verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini vurgulayan Durbakayım, "Deluxia, Upstair ve Bağdat Caddesi'ne ek olarak tanıtımını yaptığımız  Evora ile verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Biz yılda 1500 konut yapıyor ve bir o kadar da satıyoruz. Ayrıca, artık kendi satın aldığımız arsaların üzerine projeleri gerçekleştiriyoruz. O zaman müşterin isteklerini yerine getirirken kendi isteklerimizi de gerçekleştirme imkanımız oluyor" dedi.
Tüketicilerin evlerini seçerken birden fazla kriteri göz önünde tuttuğuna dikkat çeken Durbakayım, "Konut alanlar evlerini barınma, prim yapma ve statü sahibi olma esaslarına göre belirliyor. Biz de bu şartları sağlamak için gelecek vaat eden bölgeleri erken seçerek oradan arsa alıyoruz. Aksi takdirde gereksiz bir fiyat şişmesi oluyor" diye konuştuk.

 

FULYA'DAKİ FUAR ÜÇ GÜN BOYUNCA AÇIK
Aşçıoğlu İnşaat'ın yapımını üstlendiği Fulya Fuar Merkezi, dün ilk kez kapılarını A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı ile açtı. 
Teknik Yapı'nın da Evora isimli projesinin lansmanını yaptığı ve kredi kartıyla ilk satışı gerçekleştirdiği fuar, üç gün sürecek. 26 firmanın katılımıyla, 5 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda 80 özel proje yer alıyor.
Fuardaki katılımcı kesim firmalar, gayrimenkul konut projeleri, akıllı binalar, villa konutlar, plazalar, iş merkezleri ve projeleri, depreme dayanıklı özel konutlar ve projeleri olarak öne çıkıyor.
Bankaların da fuara özel olarak hazırlanmış kredili satışlarla ilgili sunumlar yapacağı fuara, Amerika, İngiltere ve Dubai' nin aralarında bulunduğu ülkelerden finans-yatırım firmaları da geliyor.

 

Rakamlar ne diyor?
-  Lokasyon: Samandıra
-  Arsa büyüklüğü: 20 bin metrekare 
-  Arsa oturum alanı: 4 bin 645 metrekare 
-  Yeşil alana ayrılan bölüm: Yüzde 75
-  Konut sayısı: 432
-  Proje inşa süresi: 30 ay
-  Blok sayısı: 4
-  Konut tipi: Stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 
-  Konut büyüklükleri: 54 ile 147 metrekare arası 
-  Ciro beklentisi: 90 milyon TL
-  Metrekare fiyatı: 2.400-2800 TL
-  Otopark: 475 araçlık Tam güvenlik, yüksek kaliteli donatı

 

Konut Konferansı'nda bir övgü oldu, bir de eleştiri
Yapı Endüstri Merkezi'nin (YEM) düzenlediği 'Konut Konferansı 2010'da sektörün geleceği dünyaca ünlü yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla masaya yatırıldı. Konferansa YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar konuşmacı olarak katıldı. Hasol, TOKİ'nin çalışmalarının önemli olduğunu belirtirken, mimari kalite hakkında bunun ifade edilemeyeceğini söyledi

'Kalite yükseltilmeli'
Doğan Hasol, artan nüfusun kentler üzerinde bir baskı yarattığını ve gecekondulaşmayı da beraberinde getirdiğini  dile getirdi. TOKİ'nin başarılı işlere imza attığına, gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesinde önemli bir payı olduğuna değinen Hasol, ancak, TOKİ projelerinde mimari kalitenin arttırılması gerektiğini söyledi.
Ekonominin yüzde 10 .3 büyüdüğü bir ortamda sektörün yüzde 21 .9 gibi bir büyüme trendi yakaladığını belirten Işık?Gökkaya, piyasa dinamiklerine dikkat çekti.?Gökkaya, "Sektörde daha da sağlıklı, sürdürülebilir bir gelişme için yapılması gereken çeşitli düzenlemeler  var. Mesela kredi faiz oranları düşürülmeli ve ikincil piyasalar oluşturulmalı" dedi.
Günümüzde konut kavramının  yaşam biçimini şekillendirmeye başladığına işaret eden Erdoğan Bayraktar ise şöyle konuştu: "İnsanlar, artık sağlam, kaliteli, çağdaş olanakları da barındıran yerleşim birimlerinde yaşamak istiyorlar.?Bu arada Türkiye'nin önündeki en önemli sorunlardan biri kentsel dönüşümdür."

 

İnşaat sektörü artık kriz öncesi rakamları zorluyor
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) yayınladığı aylık inşaat sektörü değerlendirme raporunda 2008 yılında yaşanan kriz sonrasında darbe alan inşaat sektörünün kriz öncesi rakamlara yaklaştığına vurgu yapıldı.
Raporda 2010'un 1. çeyreğinde beklenen düzey de olmayan talebin  yılın 2. çeyreğinde artış kaydettiğine dikkat çekilirken, şu tespitlere de yer verildi: "Özellikle proje bazlı büyüyen inşaat sektörünün gelişme hızı 2010'un 2. çeyreğinde  yüzde 21 .9 düzeyinde  gerçekleşti.
İnşaat sektörünün çeyreklik ba da cari fiyatlarla 10 milyar TL'nin aşıldığı görülürken 2009'un 3. çeyreğinde sektörün büyüklüğü 8 .65 milyar TL'ye kadar geriledikten sonra bu tutarın 2010'un ikinci çeyreğinde 12.15 milyar dolara ulaşması oldukça olumlu bir gelişme  olarak kaydedildi. Kriz öncesi seviyelere işaret eden bu rakamın önümüzdeki döneme  yönelik beklentileri yükseltti. 

Ruhsatlarda yatırım eğilimi
Yapı ruhsatlarında ortaya çıkan sonuçlar da inşaat sektöründe yatırım eğilimini  gözler önüne serdi. 2010'un 2. çeyreğinde yüzölçümü bazında yapı ruhsatları alımları tüm bina türleri için haziran ayında yüzde 71.8'lik artış kaydederken yine mayıs-haziran aralığında toplam 37 milyon 500 bin metrekare yapı ruhsatı alındı. Bu rakam bir önceki çeyrekte 26 milyon  metrekareydi.

 

Le Monde, yeşil konut projesini haber yaptı
Herald Tribune, New York Times ve CNN International'dan sonra Varyap Meridian, Fransa'nın en yüksek tirajlı ve dünyanın en itibarlı günlük haber gazetelerinden Le Monde'da haber konusu oldu. Editör Guillaume Perrier imzasını taşıyan haber, "İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 'bir yeşil şehir' örnek olmayı umuyor" başlığı ile yayınlandı. 
"Varyap Meridian" projesinin, inşaat sektöründe örnek bir model yaratmayı ve mega kentin yeniden dengelenmesine katkı sağlamayı amaçladığının belirtildiği Le Monde haberinde, "13 milyondan fazla çalışan insanı barındıran ve kentsel gelişmenin 'sürdürülebilir' bir çözüm üretemediği bir mega kentte, inşaat şirketi Varyap'ın inşa ettiği 'yeşil konut projesi', küçük çaplı bir devrim niteliğinde" görüşüne yer verildi.  
Ataşehir'in gelişimine de dikkat çekilen haberde "İstanbul'un yeni ticaret merkezi olabilir" denildi. Yakın zamanda, bina yoğunluğunun Avrupa yakasına göre daha az olduğu Anadolu yakasında, birçok Türk şirketinin ofislerini açtığı ve Hükümetin de başkent Ankara'da bulunan başlıca finans kuruluşlarını bu bölgeye taşımayı planladığına dikkat çekildi.

 

Çınar Mortgage ile yüzde 15 indirim var
Konut sahibi olmak isteyen müşterilerine geniş bir yelpazede mortgage ürünleri sunan Yapı Kredi  Bankası, avantajlı ödeme seçenekleri içeren  ve farklı ihtiyaçlara yönelik  paketler ile müşterileri nin beklentilerin karşılamaya çalışıyor.
Mortgage kredilerinin kullanımı sırasında hızlı ve etkili çözümler geliştir diklerini ifade eden Yapı Kredi Konut Finansman Direktörü İsmet Erdem , müşterilerine farklı ihtiyaçlara dönük kredi paketleri hazırladıklarını ifade etti. Bu seçeneklerden bir tanesinin Çınar Mortgage Paketi  olduğunu belirten Erdem, "Çınar Mortgage Paketi sayesinde, müşterilerimiz konut kredisi açılış ücretinde yüzde 15 indirim ve Yuvam Konut Sigortasında yüzde 10 indirim kazanıyor. Ayrıca hesap işletim ücreti ve kredi kartı yıllık üyelik ücretinde muafiyet, 40TL'ye kadar Worldpuan kazanımı, ücretsiz Medline Acil Sağlık Hizmeti gibi bankacılık ve bankacılık dışı hizmetlerde birçok avantaja da sahip oluyorlar " diye konuştu.

 

Hendek arsasına 16.5 milyon dolarlık etiket
Ersev Konut ortaklarından Taiyi Ampul, Sakarya Hendek'teki 165 dönümlük arsasını satışa çıkardı. Ersev Konut İnşaat Pazarlama Müdürü Emre Sevinç,  Hendek'teki arsa ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Sanayi imarlı olan arsa, E-5 - Tem bağlantı yolunun üzerinde yer alıyor. Eski Bakırsan arsası olarak da bilinen taşınmazın metrekare fiyatı 100 dolar olarak belirlendi.  Arsanın toplam fiyatı 16 milyon 500 bin dolar" diye konuştu.