Ermeniler Ezan Sesleri Arasında Dua Etti

Diyarbakır'da restorasyonu yapılan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nin çatısının kapatılması dolayısıyla verilen resepsiyonda Ermeniler, ezan sesleri arasında dua etti.

Ermeniler Ezan Sesleri Arasında Dua Etti
Surp Giragos Ermeni Kilisesi Yönetim Kurulu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla restorasyonu sürdürülen kilisedeki resepsiyona Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yazar Mıgırdiç Margosyan, Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sarkis Seropyan, yazar Altan Tan ve yurt içi ve yurtdışından gelen Ermeniler katıldı. Ateşyan, "Ter Voghormya" adlı ilahiyi ezan sesleri arasında okudu.
Aram Ateşyan, Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ermeni cemaatinin katkılarıyla restorasyonun bu aşamaya geldiğini söyledi. 19 Eylül'de 1995 yılından beri ilk kez Van Ahtamar adasındaki Surp Haç Kilisesi'ndeki ayine katıldığını ve çok mutlu olduğunu anımsatan Ateşyan, "Ancak bugün ben beş kat fazla mutluyum. Çünkü bu kilisenin anlamı benim için çok büyük. Burası benim kilisem, tapusu bizde. Ben Diyarbakırlıyım ve bu kilisede vaftiz edildim. Bayramlarda yer bulabilmek için geceden gelip burada yatardık" dedi.
Baydemir de, "Bu kutsal mekanda Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki ezan sesi ve dua sesleri birbirine karıştı. Aynı Rabbe dua ettik. Peygamberlerimiz farklı olsa da aynı tanrı için yakardık. Sizler benim kardeşimizsiniz. Lütfen benim kardeşliğimi kabul edin. Bu kent ne kadar benimse o kadar sizindir. Benim bu kentte ne kadar hakkım varsa sizin de o kadar vardır. İnşallah Rabbim bu restorasyonun bitirilişini dünya gözüyle görmemi nasip eyler. Seneye dünyanın dört bir yanına dağılmış Ermeni
kardeşlerimizle, hemşerilerimizle birlikte bu kilisede buluşuruz. Umarım o buluşmamız ilelebet sürer" dedi.