Erdoğan, açılışını yaptığı okuldaki laboratuvarda deney malzemelerinin olmamasına tepki gösterdi

Bir dizi açılış için Bandırma'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerjisa Fen Lisesi ve öğrenci yurdunu hizmete açtı. Açılışa Enerji ve Tabii Kay

Bir dizi açılış için Bandırma'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerjisa Fen Lisesi ve öğrenci yurdunu hizmete açtı. Açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışın ardından okulda incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, laboratuvarda deney yapacak kimya maddelerinin olmadığını öğrendi. Erdoğan, ''Öğrenciler sınava bu malzemeler olmadan mı hazırlanıyor? Bir aydır burada bu yavrular kimya laboratuvarında sadece turist değil mi? Teori... Uygulama yok.'' dedi. Erdoğan, maddelerin neden gelmediğini de Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine sordu ve konuyu takip edeceğini söyledi.

Ziyaret sırasında bir sınıfı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere durumlarından memnun olup olmadıklarını soran Erdoğan, ''Biz iki kişilik sıralarda üç kişi oturuyorduk. Sınıfımız 76 kişiydi.'' dedi. Başbakan Erdoğan daha sonra çocuklarla birlikte sıraya oturarak basın mensuplarına poz verdi. Erdoğan resim atölyesini de gezerek öğrencilerin çizdikleri resimler hakkında bilgi alıp, birlikte fotoğraf çektirdi. Başbakan Erdoğan, okul bahçesine bir de ağaç dikti.