Bdp Şanlıurfa Milletvekilinden Kck Açıklaması

Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, Türkiye genelinde yapılan KCK operasyonlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bdp Şanlıurfa Milletvekilinden Kck Açıklaması
Milletvekili Binici, 18 ay önce yapılan operasyonlarda başta belediye başkanları olmak üzere belediye başkan yardımcıları, il genel meclis üyeleri, eş başkanları ve parti çalışanlarının gözaltına aldığını söyledi. Binici, "151 kişi hakkında soruşturma açıldı. 104 kişi 18 aydır tutukludur. Ben bu mahkemenin başladığı günden beri süreci takip ediyorum. Gerçekten trajikomik bir iddianame vardı. Savcı iddianameyi okuyunca salonda yer yer gülüşmeler oldu. Baştan beri dediğim bir şey var. Bu operasyonlar
hukuki değil, siyasidir. Dünkü duruşmanın kapanışına doğru avukatlar tahliye istediler ama havadan sudan nedenlerle reddedildi. Örneğin kaçma durumları olabilir veya delilleri karartma durumları oluşabilirmiş. Arkadaşlarımızın tahliyesi Türkiye'de barış sürecinin altını doldurur, barışa hizmet eder. Bu beklenti içerisindeyiz. İnanıyoruz ki hiçbir arkadaşımız ceza almaz" dedi.