Ak Parti'nin 2. Beylikdüzü Zirvesi Armutlu'da Başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, "Bize, 'Emeklilere bir şey vermediniz' diyenler cehaletlerinden söylüyor" dedi.

Partisinin Beylikdüzü ilçe teşkilatı tarafından Yalova'nın Armutlu ilçesinde bulunan İhlas Tatil Köyü'nde düzenlenen "2. Beylikdüzü Zirvesi"ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, toplantının basına açık bölümünde partililere hitap etti. 12 Eylül Referandumu sonrasında teşkilatta oluşan noksanları tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Erdem, "Çünkü haziran ayında çok önemli bir genel seçim var. Sizlerle birlikte demokrasi tarihimizde yeni bir zafer yazacağız" dedi.
12 Eylül Referandumu'nun ardından çalışmaların çok daha kapsamlı geçeceğini ifade eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
"12 Eylül öncesinde olan birçok engel şu anda yok. Parti kapatmanın önünün kesilmesiyle beraber bundan sonra 20 milyar dolarların heba olmayacağına inanıyorum. Bundan sonra yargının artık ideolojik, Türkiye'yi yaralayan ve maliyeti çok yüksek olan kararlar alamayacağına inanıyorum. Bu bakımdan 12 Eylül'den sonra Türkiye'de bereket ve gelişme çok farklı olacak."
Erdem, bundan sonra Türkiye'nin hayal bile edemeyeceği, birilerinin 'çılgın' dediği projeleri hayata geçireceklerini söylerken, bilhassa özürlüler konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Gittiği her yerde emeklilerin sıkıntılarıyla karşılaştıklarını belirten Erdem, "Bize, 'Emeklilere bir şey vermediniz' diyenler, bunu ya cehaletlerinden söylüyor ya da ideolojik takılıyor. AK Parti iktidara geldiğinde, en düşük emekli maaşı o günün parasıyla 150 milyondu. 90 dolar yapıyordu. Şu artışları
bir kenara koyalım. Şu anda kaç dolar alıyor? 400'ün üzerinde. Demek ki 90 dolardan 400 doların üzerine çıkarmışız" dedi.
Erdem, muhalefetin, "Emekliyi yoksullaştırdınız" şeklindeki eleştirilerine tepki göstererek şunları söyledi:
"Halkın karşısına geçiyor, bize karşı kampanya yapıyorlar. Emekli maaşını 90 dolardan 400 dolara çıkartan AK Parti iktidarı bunu 500 de yapar, 600 de yapar, bin de yapar. Bu gidiş oraya gidiştir. Çünkü biz gelip kemer sıkmadık. Sıkıntılarla gelmemize rağmen, kemerlerden birer tane düğme açmaya başladık. Ve bu devam edecek. Dolayısıyla emeklilere verdik ama verdiğimizin yeterli olmadığını biliyoruz."