Yargıda rüşvet operasyonunda şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi

Ankara merkezli yargıda rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne

Ankara merkezli yargıda rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonlarda, aralarında emekliye ayrılan Yargıtay 12. Hukuk Daire Başkanı M.O.'nun da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Ankara, İstanbul, Kırıkkale, Zonguldak ve Sakarya'da eş zamanlı başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Ankara'ya getiriliyor.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CNR Fuarcılık arasındaki fuar salonları tahliyesi davası, yargıda rüşvet operasyonuna dönüştü. Fuarcılık şirketi ile İstanbul Ticaret Odası'nın yönetimde söz sahibi olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi AŞ arasında fuar salonlarının tahliyesi konusu davalık olmuştu. İlk iki dava fuarcılık şirketinin lehine, tahliyenin reddi kararı ile sonuçlanmıştı. Davanın karar aşamasında 2008 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ulaşan ihbar mektubunda yargıçlara rüşvet verildiği öne sürülmüştü. Bunun üzerine Adalet Müfettişi Halit Kıvrıl görevlendirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı.

Altı aylık çalışma sonrası operasyon başlatan emniyet güçleri, bugün sabah saatlerinde rüşvet olayına karıştıkları ileri sürülen şüphelileri gözaltına aldı. Ankara merkezli 5 il yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şahıslar ise Başkent'e getirildi. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.