Türk Makine Sektörü, 2011 İçin Avrupa'dan Umutlu

Sac işleme makineleri sektörünün dünya çapında tanınan firması Ermaksan'ın Genel Müdürü Ahmet Özkayan, 2011 yılı için umutlu konuştu

Türk Makine Sektörü, 2011 İçin Avrupa'dan Umutlu
Sac işleme makineleri sektörünün dünya çapında tanınan firması Ermaksan'ın Genel Müdürü Ahmet Özkayan, 2011 yılı için umutlu konuştu. Özkayan, küresel ekonomik krizden ciddi manada etkilenen Avrupa ülkelerinin çıkışta olduğunu, bu durumun 2011 yılında daha fazla hissedileceğini vurguladı. Firma olarak, gelişen koşullar karşısında daha aktif bir pazarlama ve satış politikası benimsediklerini anlatan Özkayan, "fuardan fuara koştuklarını" kaydetti.
Sac işleme makineleri sektöründe çok önemli bir konumda bulunan Ermaksan'ın; teknoloji, üretim kalitesi ve kapasite anlamında son dönemde ciddi atak içinde olduğunu belirten Özkayan, yılda 2 bin 500 adet makine ürettiklerini, bu üretimin yüzde 80'lik kısmını da kendi markaları "Ermak" ile dünyada 80 ülkeye ihraç ettiklerini kaydetti. Özkayan, Ermaksan'ın, satış sonrası servis hizmetiyle de rakiplerinden ayrıldığını vurguladı.
Ermaksan, Türkiye ve dünyanın lider makine üreticilerinin katıldığı TATEF 2010'a bu yıl da, yenilikçi teknoloji eseri ürünleriyle damgasını vurdu. Özellikle yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ermaksan, önümüzdeki dönem için ciddi bağlantılar gerçekleştirdi...
Alanında Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise ilk beş büyük endüstri zirvesi arasında yer alan Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı'nın (TATEF) 13.'sü İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da gerçekleştirildi. Türk makine sektörünün, gücünü tüm dünyaya sergilediği TATEF'te bu yıl da Ermaksan rüzgarı esti. Ermaksan'ın yenilikçi teknoloji eseri ürünleri, 750'nin üzerinde yerli-yabancı firmanın stand açtığı fuarda büyük beğeni topladı.
Fuara, tamamı CNC olmak üzere, yeni nesil Hibrit Abkant Pres, co2 Lazer Kesim Tezgahı, Robotlu Büküm Sistemleri, Plazma Punch Pres, Plazma Kesim Tezgahı, Hidrolik Açı Ayarlı Giyotin Makas ve Konbine Makas makineler ile katılan Ermaksan, Türk makine sektörünün en güçlü, yenilikçi, takip edilen firmalarının başında geldiğini bir kez daha ispat etti.
UZAKDOĞULU ZİYARETÇİLERDEN YAKIN MARKAJ
Sanayicinin imalatını daha ucuza yapmasını ve kısa zamanda yüksek verim alıp dünya pazarlarında rekabetçiliğini sürdürmesini sağlayan makinelerinin fuarda, yerli-yabancı binlerce ziyaretçiden tam not aldığını söyleyen Ermaksan Makine Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Uzakdoğu ülkelerinden gelenlerin de stantlarına büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Özkayan, birçok Uzakdoğulu ziyaretçinin, makinelerinin fotoğrafını çektiğini söyledi.
Fuarda stantlarını; Ortadoğu, Avrupa ve Doğu Avrupa ülkelerinin yanı sıra Arjantin ve Brezilya gibi uzak ülkelerden gelen çok sayıda müşterinin de ziyaret ettiğini vurgulayan Özkayan, yaptıkları yeni bağlantıların, 2011 yılı için kendilerine çok büyük moral verdiğini anlattı.
YÜZDE 70 ENERJİ TASARRUFLU MAKİNE
Geçtiğimiz haftalarda katıldıkları İran ve Suudi Arabistan'daki sektörel fuarların da gayet olumlu geçtiğini, bu fuarlarda yeni iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Özkayan, 25-30 Ekim'de Almanya'da yapılacak dünyanın en büyük makine fuarı "Euroblech"te de, kendi Ar-Ge'leriyle ürettikleri ve yüzde 70 enerji tasarruflu "7 eksenli CNC fiber optik lazer kesim makinesi"ni sergileyeceklerinin altını çizdi.