Cübbeli Ahmet Hoca İddiaları Ağır Bir Dille Yalanladı

'Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Ataköy'de düzenlediği toplantıda bir gazetedeki 'provokasyon' iddialarını değerlendirdi

Cübbeli Ahmet Hoca İddiaları Ağır Bir Dille Yalanladı
'Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, Ataköy'de düzenlediği toplantıda bir gazetedeki 'provokasyon' iddialarını değerlendirdi. Ünlü, "Bu gazete bunu ispat etmelidir, eğer ispat etmezse bu şerefsizliktir ve şerefsizlik Müslümanlığa yakışmaz" dedi.

Wow Otel'de basın toplantısı düzenleyen Cübbeli Ahmet Hoca iddiları ağır bir dille yalanladı. Ünlü burada yaptığı açıklamada, "Bu toplantı için resmi izinli olarak tertip edilene kadar hiçbir ilan yapılmadı. İzinler alındıktan sonra ilan edildi. Burada yapılanlar iftiradır. Biz de provokasyoncu olarak ilan edildik. Şalvarlı, cübbeli, çarşaflı gelin diye ilanlar yaptığımız yazıldı. Halep ordaysa arşın burada. Biz insanların nasıl geleceğinden hiç bahsetmedik. Bugüne kadar bizim programlarımıza açık kadınlar da geldi. Müslüman geçinen adamlar türbana, çarşafa şov kelimesini kattılar. Bu gazete bunu ispat etmelidir, eğer ispat etmezse bu şerefsizliktir ve şerefsizlik Müslümanlığa yakışmaz" diye konuştu.

Amacın fitne çıkarmak olduğunu söyleyen Ünlü, Yaşanan bu olaylardan sonra valilik Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki toplantıyı iptal etti. Halkımızı polisimizle, devletimizle karşı karşıya getirmek fitnedir. Biz bu fitneye karşıyız. Biz bu konudaki kanuni takibimizi de yapacağız. Halkımız bu toplantıya gelmek için yollara düşmesin. Uzak yerlerden gelecek olanlar var çünkü. Salonlar kapalı olacak. Salon önünde arbede yaşanmasın. Üstadımızın ödülü bu kaldığımız otelde yapılacak sempozyumun ardından üstadımıza takdim edilecek. Biz bu toplantıyla ilgili alınan izinleri gördük. Bu izinlere dayanarak ilanlar verdik. Resmi izinle yapılan ilanların neresi provokatörlüktür? Esas provokasyonu yapanlar, bu toplantı türban çözülecekken yapılıyor diyenlerdir. Mahmut efendi ödül alacak bahanesiyle getiriliyor denildi. Ödül alacak, bu yalan değil" dedi.

Özgürlükten yana olduklarını ifade eden Ahmet Ünlü, "Bu türban meselesi referandum sürecinde CHP'nin konuyu açmasıyla başladı. Bu toplantı ondan önce tertip edildi. Biz bu meselenin açılacağını nereden bilebilirdik? Bizim türbanı provoke ettiğimizi söylüyorlar. Bizim bunlarla alakamız yok. Biz özgürlüklerden yanayız. Bu işin altına bakmak lazım. Bu işi yapan iki sınıf vardır. Birincisi Vatikan projesini tutturmak isteyen, ikincisi ise ucuz hesaplar peşinde koşanlar yani Mahmut efendi öldükten sonra yerine geçmek isteyenler. Biz kötü niyetli olanları Allah'ın adaletine havale ediyoruz. Burada devleti, hükümeti, valiliği asla zan altında bırakmak istemiyoruz. Ama bu işi yapanlarda iyi niyet aramak da mümkün değil" diye konuştu.