Aks Köpekleri Pet Show 2010'da Göz Doldurdu

Egeli hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği PET SHOW 2010'a ilk kez katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri göz doldurdu

Aks Köpekleri Pet Show 2010'da Göz Doldurdu
Egeli hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği PET SHOW 2010'a ilk kez katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri göz doldurdu. Canlı insan kokusuna duyarlı olan arama kurtarma köpekleri olası bir deprem veya kaza anında yapabildikleri çalışmaları PET SHOW davetlilerine gösterdi.
Geçtiğimiz Perşembe günü açılan PET SHOW 2010 hayvan severlerin akınına uğradı. Uluslararası İzmir Fuar Alanı çok sayıdaki renkli etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 13. kez düzenlenen Evcil Hayvan Show'da ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri etkinlik alanına çıktı. Seymen isimli erkek Labrador, Bety isimli Labrador cinsi dişi köpek, Şans ve Gini adındaki köpekler eğiticileriyle birlikte davetlilere unutulmaz bir gösteri sundu. Eğitmenlerinin komutlarına istinasız itaat eden köpekler sık sık alkış aldı. Engellerden atlayan, atılan bir ürünü sahibine getiren, izleyicilere kendilerini sevdiren sadık dost köpekler izleyenlere neşe dolu dakikalar yaşattı.

TATBİKAT NEFES KESTİ
Köpeklerin arama kurtarma alanında çok başarılı çalışmalara imza attığını göstermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri farklı bir sunum yaptı. Bir depremin ardından enkaz altında canlı arandı. Bety isimli Labrador cinsi dişi köpek, aldığı komut üzerine enkaz altında kalan kişilere ulaşmak için aramaya başladı. Arama kurtarma köpeğinin havlayarak yaralının yerini belirlemesinin ardından teyit için, ikinci bir köpek enkaza getirildi. Seymen isimli erkek Labrador arama köpeğinin de yaralıyı tespit etmesinin ardından ekipler, enkazda kurtarma çalışmasını gerçekleştirdiler ve yaralıyı çıkardılar. Köpekleri davetlilerden tam not alan eğitimci Hakan Şengüler, Süleyman Özgültekin, İbrahim Yılmaz ve Tahsin Sözen dakikalarca alkışlandı.